RETETE CULINARE

Friptura de vita cu fasole si praz

Ingrediente pentru 4 portii: 4 fire de praz, curatate si taiate fin, un buchetel de crengute de cimbru verde, 2 catei de usturoi, curatat si tocat marunt, ulei de masline, un cubulet de unt, un pahar de vin alb, 500 g fasole fiarta, din conserva sau nu, clatita, o mana de patrunjel verde, tocat fin, o lingura de smantanaulei de masline aromat, sare de mare, piper proaspat macinat, 4 bucati de carne pentru friptura, cam 200 g fiecare, avand 2,5-4 cm grosime, o lamaie.

Preparare:

Prazul cu cimbru si usturoi se caleste cu o lingura de ulei de masline si unt cam 20 min, pana se inmoaie bine. Se adauga vinul iar cand acesta fierbe se adauga fasolea. Se adauga si putina apa pana acopera boabele si se lasa sa fiarba 5-10 min, pana fasolea devine usor cremoasa. Se adauga sare dupa gust, ulei aromat, patrunjel, smantana si se ia de pe foc.

Friptura se prajeste intr-o tigaie incinsa unsa cu putin ulei, cam 2-3 min pe fiecare parte. Se pastreaza intr-un vas acoperit pana se serveste,  stropita cu zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *