CARTE BUNA

Francoise Sagan la Pro Editura

Francoise SaganPro Editura are deosebita placere de a va prezenta doua titluri de exceptie ale uneia dintre cele mai mari autoare ale secolului XX: Bonjour, tristete si Va place Brahms? de FRANCOISE SAGAN. Inselator de simplu ca structura, Bonjour,tristete este portretul imoralitatii ocazionale, extrem de complex si frumos prezentat, punandu-se accent pe incercarea disperata a unei tinere femei de a intelege si de a controla lumea in care traieste. O frumoasa poveste de dragoste, pasionanta si melancolica, romanul Va place Brahms? este povestea teribila a unui tanar indragostit de o femeie de patruzeci de ani. Stil simplu, captivant, care ne introduce in viata pariziana si in vidul unor vieti egocentrice. Un roman plin de adevar!

FRANCOISE SAGAN

Fenomen literar al celei de-a doua jumatati a secolului XX, Sagan a cunoscut gloria la 18 ani cu primul ei roman, Bonjour, tristesse, furnizand apoi multe subiecte jurnalelor mondene si literare, din cauza exceselor: viteza, jocurile de noroc, alcoolul, viata frivola, necazurile judiciare.

In ziua de 24 mai 1954, Francoise Sagan primea “Premiul Criticii” pentru Bonjour, tristesse. Francois Mauriac a salutat pe prima pagina a ziarului Le Figaro, aparitia acestui “mic monstru incantator”.

A urmat apoi o cariera stralucita de romanciera. Dintre romanele ei amintim: Un certain sourire, Un peu du soleil dans l’eau froide, La fame fardee parait, La laisse, Le miroir egare etc.

Cateva citate:

VIATA: “Nu-mi va scoate nimemi din cap ca doar luptand cu extremele tale, cu contradictiile, cu inclinatiile, cu repulsiile si furiile tale poti sa intelegi putin de tot, chiar asa, putin de tot, din ceea ce este viata, cel putin a mea…”

BANII: “Un valet foarte bun, un foarte rau stapan”

CASATORIILE: “Prima data cand m-am casatorit, credeam in casatorie. Credeam in necesitatea de a trai cu barbatul pe care il iubeam si credeam ca era ceva ce va putea sa dureze. M-am casatorit a doua oara din tandrete, dintr-o dorinta reala( …). Asteptam un copil, Bob era in culmea fericirii la gandul de a avea un copil si mama era intristata ca va avea o fiica-mama.”

FIUL EI: “Cand mi l-au pus in brate, am avut o impresie extravaganta de euforie. (…) Stiu ce inseamna sa fii un copac cu o ramura noua: sa ai un copil.

Inca de la infiintare, Pro Editura si-a propus sa inlature anumite tabu-uri si prejudecati referitoare la viata de cuplu, la modul de viata in general si modul de gandire in special. Este prima editura care a promovat curentul Feng Shui in Romania prin publicarea primei reviste de acest gen (Lumea Feng Shui) si a horoscoapelor anuale personalizate feng shui.
Datorita unei politici manageriale eficiente si a succesului inregistrat pe piata romaneasca de carte, PRO Editura si Tipografie si-a extins activitatea astfel incat numarul lucrarilor publicate a crescut an de an, formand astfel mai multe colectii precum : Feng Shui, Remedii naturale, Practikus, Incursiune intr-un nou mod de viata, Universuri secrete, ZEN, Proza, Enciclopedii, Autoritati netulburate, Istorie si civilizatie, Element, Exclusiv feminin.
Cea mai recenta colectie din portofoliul Pro Editurii este colectia de beletristica Scribum ad Notarium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *