LifeStyle

Franta le ofera locuitorilor sai cea mai buna calitate a vietii

Franta ofera cea mai buna calitate a vietii pentru locuitorii sai, la polul opus aflandu-se Marea Britanie, in pofida celor mai ridicate venituri din zece state europene incluse intr-un studiu comparativ realizat de site-ul britanic uSwitch.com.

Britanicii muncesc trei ani in plus, au vacantele cele mai scurte si mor cu doi ani mai devreme decat francezii, de pilda. Ei platesc mai mult decat media europenilor pentru carburant, alimente, alcool si tigari. Tot Marea Britanie este ultima si in privinta cheltuielilor pentru sanatate si educatie, raportate la PIB, avand o speranta de viata sub media celor zece state studiate.

Francezii, in schimb, se pensioneaza mai devreme, traiesc mai mult si beneficiaza de concedii mai lungi decat media europeana. Veniturile mai scazute sant compensate de unele din preturile cele mai mici la alimente, alcool, electricitate si gaz.

“Castigam substantial mai mult decat vecinii nostri europeni, dar acest nivel al veniturilor este necesar pentru a avea un acoperis deasupra capului, mancare pe masa si pentru a ne ancalzi locuintele”, a concluzionat Ann Robinson, una din autoarele studiului britanic.

Site-ul a utilizat anchete similare realizate pe baza a 17 criterii in Franta, Spania, Danemarca, Olanda, Germania, Polonia, Italia, Suedia, Irlanda si Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *