Stiri

Flori online: vanzari pe Internet de 1,5 milioane de euro în 2013

FlorideLux.ro estimează că primul semestru din 2013 a adus o creştere de 10% în acest sector. Astfel, reprezentanţii companiei arată că piaţa online de flori s-a ridicat la aproximativ 1,5 milioane de euro în prima jumătate de an şi că aceasta va atinge până la finalul lui 2013 valori similare cu cele înregistrate anul trecut, de circa 2,5 milioane de euro.

Comparativ, piaţa florăriilor offline a fost de aproximativ 200 milioane de euro anul trecut şi a fost caracterizată de un trend pozitiv către reglementare şi fiscalizare corectă, conform reprezentanţilor FlorideLux.ro. În plus, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în România s-au importat flori în valoare de 15,2 milioane de euro în primele opt luni din anul trecut, cu 7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

În prezent, FlorideLux.ro are o cotă de 25% din piaţă, iar principalii competitori ai florăriei, opt la număr, împart 60% din aceasta. Restul de 15% din industrie revine celor 120 de florării online declarate, după cum menţionează Marius Dosinescu.

Trendul pieţei este însă unul pozitiv, cu estimări de creşteri anuale de 30-40%, urmare a încrederii tot mai ridicate pe care o au românii din mediul urban pentru internet, un rol major avându-l aici procesatorii de plăţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *