Stiri

Fitness în apă, pentru a vă menţine în formă

Fitness-ul în apă este o alternativă ideală a mersului la sală, pentru cei care vor să-şi menţină forma fizică, îmbinând utilul cu plăcutul. Efectuarea de exerciţii în apă reprezintă cea mai bună modalitate de a scăpa de stresul cotidian, dar şi o modalitate excelentă de antrenament pentru muşchi şi creier, scrie Monitorul de Suceava. Gimnastica în apă sau aqua-fitness-ul oferă alternativa ideală pentru mersul la sală, care deseori e o corvoadă. Antrenamentele pentru menţinerea în formă sau pentru scăparea de kilogramele în plus reprezintă acum o adevărată plăcere, efortul depus pentru efectuarea exerciţiilor fiind recompensat prin plăcerea pe care o oferă contactul cu apa. Aceasta este o bună metodă de a face fitness fără a suferi efectele negative asupra articulaţiilor şi tendoanelor ale impactului cu solul dur.

Unul dintre aparatele disponibile în multe dintre piscinele dedicate fitness-ului în apă este Moonwalker. Acesta permite efectuarea aşa-numitelor „plimbări lunare” în absenţa gravitaţiei, adică mişcări naturale fără a se exercita presiune asupra articulaţiilor. Atunci când un practicant intră în apă până la nivelul gâtului, forţa gravitaţională este redusă foarte mult.

Moonwalker este aparatul perfect pentru persoanele care doresc să slăbească, pentru cei care iubesc mersul şi alergatul, dar şi pentru cei care au probleme cu genunchii ori şoldurile. El pune în funcţiune toate grupele de muşchi, permiţând astfel efectuarea unui antrenament complet.
Tot pentru practicarea fitness-ului în apă există şi Magic Aquaball, o minge special concepută pentru efectuarea de exerciţii.

Alt aparat ce vine în ajutorul practicanţilor este Moon Bite Step, un nou tip de stepper adaptat pentru folosirea în mediul acvatic.

Avantajele fitness-ului în apă.
Spre deosebire de exerciţiile efectuate în sală, fitness-ul în apă poate fi practicat de toate persoanele, indiferent de capacitatea lor de efort sau de starea de sănătate. Pe lângă faptul că reprezintă o soluţie excelentă pentru menţinerea formei fizice, efectuarea gimnasticii acvatice reprezintă o adevărată terapie pentru persoanele care au probleme cu încheieturile, cu coloana vertebrală, şi o posibilitate de a face mişcare pentru cele care suferă de afecţiuni cardiace şi cărora le este interzis efortul. Aqua-fitness-ul stimulează circulaţia sângelui, are un efect benefic asupra inimii şi a aparatului cardiovascular.

Eficienţă.
În plus, exerciţiile în apă, datorită mediului instabil în care se efectuează, impun o participare a tuturor grupelor musculare în încercarea de a menţine echilibrul.
Acest fel de gimnastică este un instrument excelent de luptă împotriva celulitei, rezultatele apărând într-un timp relativ scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *