LifeStyle

”Festivalul Tineretii”- Costinesti, editia a V-a, 17 – 31 august 2009

Editia a V – a Festivalului international de muzica usoara “Festivalul Tineretii” se va desfasura in perioada 17 – 31 august 2009 la Costinesti, fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale anului 2009, care ii pune in confruntare pe tinerii artisti de muzica usoara, atat din tara cat si din strainatate. Organizatori: Asociatia Culturala Daria’S, Rollywood Promotion, Cotyso International si Primaria Costinesti.

Preselectiile sunt pentru: Festivalul de rock, Festivalul de muzica usoara, muzica populara, dans classic si dansuri populare, la care pot participa inclusiv comunitatile interetnice din Romania.

Desfasurarea concursurilor va avea urmatoarea succesiune:

Noutati!

– Festival ROCK / YouthRockFest 17 – 19 august 2009

– Festival International de Muzica Usoara “Festivalul Tineretii” 20 – 23 august 2009

– Festival International de dans YouthDanceFest 24 – 31 august 2009

Concurs International de dans CLASIC (balet), dans CONTEMPORAN

– Festival concurs “Nopti interetnice la Costinesti” 24 – 31 august 2009

Concurs de dans si muzica traditionala specifica fiecarei comunitati. In 2008 au participat urmatoarele comunitati: Uniunea Bulgara din Banat, Uniunea Croata, Federatia Comunitatilor Evreiesti, ROASIT – Asociatia Italienilor din Romania, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco-Musulmani, Uniunea Maghiara, Uniunea Elena, Comunitatea Rromilor dar si o seara exclusiv Romaneasca. Anul acesta preconizam si inscrierea altor comunitati in cadrul festivalului.

Tinerii din toata tara sunt invitati sa participe la acest festival.

Preselectiile tinerilor concurenti vor avea loc in perioada 13 martie – 29 mai 2009, in urmatoarele orase : Alba Iulia, Arad, Timisoara, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Bistrita, Botosani, Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Brasov, Targoviste, Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Tulcea.

Important!

Datele de preselectie, locatia si ora de incepere a preselectiilor vor fi comunicate pe site-ul www.festivalultineretii.ro la sectiunea comunicate. In cazul in care intr-un anumit oras nu se inscriu minim 25 de competitori, in acel oras nu va avea loc preselectia. Concurentii pot participa la preselectii in alte localitati.

In functie de solicitarile venite din partea Inspectoratelor scolare, a Caselor de cultura, Centrele universitare, in cazul in care se indeplinesc conditiile de preselectie organizatorii vor putea sustine preselectii si in aceste zone.

Datorita numarului mare de solicitari, conducerea festivalului si membrii juriului au decis ca din 2009 in cadrul festivalului de muzica usoara sa fie inclusa o noua categorie de varsta la sectiunea interpretare, 6 – 9 ani.

Categorii de varsta:

1.Festivalul Tineretii – muzica usoara

– Sectiunea interpretare 6- 9 ani, 10-14 ani, 15 -21 ani.

– Sectiunea creatie 9-25 ani.
2.Festival ROCK / YouthRockFest

– Varsta cuprinsa intre 16 – 21 ani.

3. Festival International de dans YouthDanceFest

– Categoria juniori, varste cuprinse intre 14 -18 ani.

– Categoria seniori, varste cuprinse intre 19-26 ani.

4. Festival concurs “Nopti interetnice la Costinesti” pentru muzica si dans popular

– Categoria de varsta cuprinsa intre 14 -18 ani.

– Categoria de varsta cuprinsa intre 19-26 ani.

Informatii despre participanti in recital, ultimile noutati legate de preselectie si regulamentul festivalului pentru 2009 se vor gasi incepand cu data de 25 februarie 2009 pe site-ul www.festivalultineretii.ro www.darias.ro ; la adresa club@cotyso.ro, ; telefonic la 021.3173517; 0722254773, sau la sediul din Piata Presei Libere Corp C 1, etaj 5, camera 505, 505 B, sector 1, Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *