RETETE CULINARE

Fasole a la Jamie Oliver

Fasolea uscata se lasa min 12 ore acoperita cu multa apa, pentru rehidtratare. In functie de nr de portii si de felurile in care doriti sa o gatiti puteti folosi o cantitate mai mare sau mai mica de fasole. 500 g fasole uscata sunt suficiente pentru o salata si o mancare de fasole preparate in acest mod, pentru 4 persoane.

Se clateste bine si se pune la fiert impreuna cu o rosie intreaga, un cartof curatat de coaja si o capatana de usturoi necuratata de coaja, doar spalata. Aceste legume se adauga si pentru aroma dar si pentru a pastra forma boabelor si pentru a impiedica desfacerea cojilor de pe boabele de fasole.

Fasolea uscata se fierbe astfel 60 min la foc potrivit. Se indeparteaza apa in care a fiert. Rosia, cartoful si usturoiul se dau deoparte.

O parte din boabele de fasole se pun intr-un bol pentru salata. Se asezoneaza cu sare si piper, patrunjel verde tocat marunt, ceapa rosie (dupa gust), se presara cu ulei de masline extravirgin si se stoarce deasupra o jumatate de lamaie.

Intr-o cratita se caleste in ulei de masline o ceapa tocata marunt cu o frunza de dafin. Usturoiul se scoate din coaja si se adauga peste ceapa calita. Se indeparteaza coaja rosiei si se adauga peste ceapa calita, impreuna cu cartoful. Se adauga o conserva de rosii in bulion si se lasa sa fiarba cateva min, apoi se adauga boabele de fasole si crengute proapsete de cimbru. Se completeaza cu apa, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai fierbe 10 min.

Fasolea aceasta se foloseste drept garnitura la orice fel de friptura sau chiar moluste.

Recomandarea lui Jamie: 2 scoici  de persoana se invelesc in bacon si se leaga cu un fir de rozmarin. Se prajesc in putin ulei de masline, 2 min pe fiecare parte, si se servesc alaturi de fasolea astfel preparata.

Fasole a la Jamie Oliver

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *