Sanatate

Extractele din ceai verde pot combate leucemia

Ceaiul verde se poate dovedi un ingredient dătător de speranţă şi de viaţă pentru persoanele care suferă de leucemie, susţin rezultatele unui nou studiu.

În urma testelor efectuate de specialiştii americani, pacienţii care au primit doze mari dintr‑un supliment alimentar creat din extracte de ceai verde au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale stării de sănătate, inclusiv o reducere cu 50 la sută a dimensiunii ganglionilor limfatici umflaţi, notează The Telegraph.

Cercetătorii speră ca ingredientul activ din ceaiul verde să le poată spori şansele de supravieţuire persoanelor diagnosticate cu leucemie. În cadrul unui experiment clinic, mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu leucemie limfocitară cronică au primit opt doze diferite dintr‑un extract de ceai verde produs comercial, cunoscut sub denumirea de Polifenol E, ce are în conţinutul său un antioxidant foarte puternic. La final, s‑a observat că numărul limfocitelor a scăzut cu circa o treime în cazul participanţilor la studiu, indicînd astfel o regresie a cancerului.

“Am descoperit nu doar că pacienÅ£ii pot tolera doze mari de extracte din ceai verde, ci am observat ÅŸi o regresie a cancerului. Majoritatea indivizilor care au fost incluÅŸi în acest studiu aveau la început ganglionii limfatici foarte umflaÅ£i, dar la final dimensiunea acestora a scăzut cu pînă la 50 la sută”, a declarat dr Tait Shanafelt, de la Clinica Mayo, din Rochester, Minnesota.

Rezultatele cercetării au fost publicate de curînd în Journal of Clinical Oncology. Leucemia limfocitară cronică este cea mai frecventă formă de leucemie întîlnită la adulţi, doar în Marea Britanie dintre cei 7.200 de pacienţi diagnosticaţi 2.350 avînd această afecţiune.

“Autorii cercetării specifică faptul că vor mai fi necesare multe teste pentru a stabili dacă acesta va deveni un tratament standard pentru leucemia limfocitară cronică. De asemenea, trebuie avut în considerare că beneficiile nu pot fi obÅ£inute prin simplul consum zilnic al unor infuzii din ceai verde, din moment ce studiul s‑a desfăşurat cu ajutorul unei forme concentrate a ingredientului activ extras din ceaiul verde”, a afirmat Ken Campbell, asociat al organizaÅ£iei caritabile Leukaemia Research.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *