Concerte

Evgeni Plushenko vine la Bucuresti


Evgeni Plushenko vine la Bucuresti pentru a demonstra publicului roman cine este adevaratul campion olimpic, dupa ce finala programului liber de patinaj artistic din cadul Jocurilor de Iarna de la Vancouver de pe 18 februarie i-a adus doar titlul de vicecampion. Evgeni Plushenko si celebrul violonist Edvin Marton vor fi capetele de afis ale spectacolului Kings On Ice – Olympic Tour 2010, ce va avea loc in data de 11 aprilie la Bucuresti, la patinoarul Mihai Flamaropol din cadrul complexului sportiv Lia Manoliu.

Medaliatul cu aur la Campionatul European de patinaj artistic de la Tallinn, Evgeni Plushenko a intrat pe data de 16 februarie in proba competitionala a programului scurt de patinaj artistic a Olimpiadei, la sfarsitul concursului renumitul patinator rus clasandu-se pe primul loc, cu 90.85 puncte, in fata mult mai tinerilor lui adversari. Plushenko a dominat programul scurt, terminand concursul cu 0.60 puncte  in fata americanului Evan Lysacek. Intrat ultimul in proba de program liber desfasurata saptamana trecuta, multiplul campion a inceput cu o combinatie perfecta de cvadruplu-triplu toeloop. Respectandu-si blazonul, Plushenko a facut spectacol pe toata durata probei, pe muzica Tango Amore special compusa pentru el de catre violonistul maghiarEdvin Marton, compozitorul lui Plushenko si in cadrul Jocurilor de la Torino din 2006. Cu un punctaj de 165.51 puncte la programul liber si un total de 256.36 puncte, Plushenko s-a clasat insa pe locul doi, pierzand aurul olimpic in fata americanului Lysacek. Vizibil dezamagit de jurizare, Plushenko a declarat presei ca a venit la Vancouver pentru a-si pastra titlul olimpic si ca se astepta la un concurs in care se va puncta patinajul artistic, nu dansul pe gheata: “Inca nu sunt pregatit sa intru intr-un concurs unde execut miscari pe care altii nu le-au incercat niciodata si sa pierd. Sunt constient de imaginea mea in tabloul patinajului artistic mondial, dar ar putea fi ultima mea competitie la care particip – este un concurs de patinaj, nu de dans pe gheata”. Considerat de numerosi sustinatori si comentatori sportivi drept adevaratul campion olimpic de anul acesta, Evgeni Plushenko a devenit al doilea om din istorie care a castigat mai mult de doua medalii olimpice, alaturi de aurul castigat in 2006 la Torino si de medalia de argint obtinuta in cadrul Jocurilor din Salt Lake City, in 2002.

Edvin Marton, unul dintre cei mai infocati sustinatori ai patinatorului rus, a declarat ca pentru el „Plushenko este si va ramane adevaratul campion, iar spectatorii Kings on Ice se vor convinge de acest lucru primavara aceasta”. Spectacolul de patinaj artistic Kings On Ice – Olympic Tour 2010 va aduce la Bucuresti, alaturi de Evgeni Plushenko si Edvin Marton, cateva dintre cele mai importante figuri al patinajului artistic mondial printre care Stephane Lambiel, Denis Ten, perechile Aljona Savchenko – Robin Szolkowy, Tatiana Volosozhar- Stanislav Morozov si Meryl Davis – Charlie White.

Organizat de Amphitrion, spectacolul Kings On Ice – Olympic Tour va avea loc pe 11 aprilie sub cupola patinoarului Mihai Flamaropol, biletele pentru pentru acest eveniment fiind disponibile online pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta la urmatoarele categorii de preturi: 120, 180, 250, 350 si 400 RON.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *