În prezent, din ce în ce mai multă lume este preocupată de calitatea apei, care din păcate lasă foarte mult de dorit.
Şi este ştiut faptul că o apă de o calitate îndoielnică măreşte riscurile îmbolnăvirilor şi transmiterii microbilor, putînd fi extrem de dăunătoare, în special copiilor de vîrste fragede.
Deşi apa arată limpede în pahar, aceasta poate conţine particule sau substanţe ce nu pot fi văzute cu ochiul liber. Printre acestea se pot găsi şi substanţe precum metalele grele, considerate foarte periculoase pentru sănătatea organismului.
Cea mai frecvent întîlnită problemă este însă prezenţa calcarului, adică elementul chimic asociat cu termenul de duritate.
Duritatea se referă la prezenţa în apă a mineralelor precum calciul şi magneziul şi variază de la o sursă de apă la alta.
Calcarul prezent în apă poate duce chiar şi la creşterea consumului de energie, afectînd aparatele electrocasnice.
Important! Un strat de 1,5 mm de calcar depus pe o rezistenţă, generează o pierdere a energiei de 16 la sută. De asemenea, un boiler sau un cazan consuma cu 20-30 la sută mai multă energie din cauza depunerilor de calcar.
Material oferit de Prima SRL BotoÅŸani
www.evenimentul.ro