Evenimente

Dylan Moran la Bucuresti! – primul show de stand-up comedy al artistului in Romania! –

Dylan Moran_

Livehouse Comedy continua seria show-urilor de comedie cu o noua premiera pentru Romania: Dylan Moran – unul dintre cei mai apreciati performeri de stand-up comedy din Europa! Actorul irlandez se va afla toamna aceasta pentru prima data la Bucuresti, show-ul sau fiind programat pe 8 octombrie, la Cinematograful Scala. Dupa Eddie Izzard si Pablo Francisco, acesta este cel de-al treilea show de stand-up comedy international confirmat in Romania in acest an, Livehouse Comedy consacrandu-se oficial drept principalul promoter al acestui curent in Romania.

Actor, scriitor, producator de filme si – nu in ultimul rand – comic, Dylan Moran este un performer desavarsit, cu un umor cultivat si extrem de savuros apreciat la scara larga nu doar de fanii genului ci si de colegii de breasla. Bun prieten cu Eddie Izzard, Dylan s-a bucurat intotdeauna de sprijinul si aprecierea acestuia, fiind deseori laudat de bunul sau amic: “Dylan este poate cel mai amuzant om pe care il cunosc. Cand ne intalnim se cutremura pereti de la hototele de ras. Omul acesta e fantastic!” declara Eddie Izzard.

Dylan Moran a debutat pe scena stand-up in 1992, pentru ca in 1993 sa castige premiul competitiei So You Think You’re Funny din cadrul Edinburgh Festival. Ulterior artistul devine o prezenta constanta in cadrul evenimentelor de profil precum Just for Laughs Montreal Comedy Festival, Melbourne International Comedy Festival sau Kilkenny Comedy Festival. In 2007 s-a clasat pe locul 17 in topul celor mai buni 100 de comici de stand-up realizat de Channel 4, trei ani mai tarziu ocupand pozitia a 14-a.

Desi show-urile live, pe scena, sunt preferatele sale, Dylan Moran nu s-a tinut departe nici de micul ecran astfel ca in 1998 are primul sau rol important intr-o productie televizata, interpretandu-l pe Ian Lyons in cadrul sitcomului How Do You Want Me? difuzat pe BBC 2. Mai mult decat atat, in 1999 Dylan face pasul catre cinematografie, jucand rolul lui Rufus in comedia romantica Notting Hill, alaturi de Hugh Grant si Julia Roberts. In anul 2000, pe Channel 4 este lansat proiectul Black Books, un sitcom creat chiar de Dylan Moran in care acesta are rolul principal. Productia se bucura de un real success, astfel ca alte doua sezoane sunt difuzate pana in 2004, atunci cand Dylan obtine primul sau rol major pentru marele ecran in comedia zombie Shaun of the Dead.

Dincolo de activitatea cinematografica, Dylan Moran ramane in continuare fidel show-urilor de comedie, sustinand numeroase turnee in Statele Unite si Europa, publicatia The Times caracterizandu-l drept “un specialist al carismei comice ce reuseste sa treaca, abil si natural, de la un subiect la altul intr-o maniera aparent spontana dar care este, de fapt, extrem de bine gandita”. Dupa mai multe reprezentatii sold-out in Irlanda, Marea Britanie sau Rusia, anul acesta, actorul va pleca intr-un nou turneu european intitulat “Yeah, Yeah!” care il va aduce in zona centrala si de sud-est a continentului, inclusiv in Romania.

Show-ul lui Dylan Moran de la Bucuresti va avea loc pe 8 octombrie, la Cinematograful Scala, biletele fiind disponibile incepand de astazi la pretul de 125 de lei pe www.myticket.ro. Dupa show-ul lui Pablo Francisco, acesta este cel de-al doilea spectacol de stand-up confirmat de Livehouse Comedy pentru aceasta toamna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *