Stiri

DHL – 40 de ani de pionierat pe piata de curierat

Serviciile inovatoare ale companiei joaca un rol activ in dezvoltarea comertului international
Orientarea catre client reprezinta cheia succesului si a transformat DHL in lider in industrie
Promovarea unui spirit inovator asigura viitorul companiei. Frank Appel, CEO Deutsche Post DHL, vorbeste despre secretul succesului DHL ca lider in curieratul expres international si logistica, secret ce marcheaza cea de-a 40-a aniversare, pe 25 septembrie 2009. DHL aniverseaza 4 decenii, remarcandu-se, astfel, prin pionierat, orientare catre client si rolul activ in dezvoltarea comertului international.

In 1969, trei oameni s-au reunit pentru a incerca imposibilul si a ajunge pe luna. Cateva luni mai tarziu, Adrian Dalsey, Larry Hillblom si Robert Lynn au infiintat DHL si au reusit sa apropie in acest fel lumea. a spus Appel. DHL a deschis drumul in industria curieratului expres international, facand posibil transportul rapid al documentelor, de la cateva zile la o singura zi.

Compania s-a dezvoltat rapid, prin acoperire internationala si oferirea de solutii pentru managementul lanturilor de aprovizionare, pana la integrarea strategica a liderului in transport Danzas Air & Ocean in 2002 si a expertului in logistica si aprovizionare Exel in 2005. DHL a fost astfel capabil sa ofere o gama de servicii integrate prin reteaua globala proprie, care acopera peste 220 de tari si teritorii. Astazi DHL este lider in industrie si cel mai bun pe diferitele divizii: Numarul Unu pentru Air and Ocean Freight, Numarul Unu in Curieratul Express International, Numarul Unu in Logistica si Numarul Doi in Transportul Rutier European.

Printr-un serviciu revolutionar livrari internationale de documente din usa in usa, sensibile la timpul de tranzit, DHL ofera posibilitatea companiilor si organizatiilor din intreaga lume sa isi dezvolte propriile afaceri, stimuland in acelasi timp comertul international si conectand astfel intreaga lume.

DHL isi reinventeaza permanent activitatea logistica prin implementarea de procese inovatoare, care devin valori de referinta in domeniu. Compania utilizeaza frecventele radio pentru managementul stocurilor si sistemul avansat de urmarire a expedierilor, care monitorizeaza expedierile in retea, si, daca este nevoie, poate redirectiona expedierile in timp real, oriunde in lume.

DHL a inaugurat, de asemenea, in premiera, un centru care sprijina inovatia (Innovation Center) in 2007, pentru dezvoltarea solutiilor logistice flexibile si ecologice. A infiintat, de asemenea, divizia Global Customer Solutions care ofera solutii adaptate pentru a veni in intampinarea diverselor cerinte de logistica internationala pentru clientii cheie.

DHL a fost prima companie care a oferit clientilor sai optiuni ecologice pentru expedierile internationale, prin serviciile DHL Green, cu scopul de a reduce emisiile de carbon provenite de la diversele autovehicule implicate in transport. In 2008, DHL a devenit prima companie de logistica si curierat expres care si-a asumat public angajamentul de a reduce emisiile de carbon provenite din activitatea sa cu 30% pana in 2020.

La baza tuturor acestor dezvoltari inovatoare se afla angajamentul companiei de a utiliza cele mai moderne tehnologii pentru satisfacerea cerintelor clientilor sai. Frank Appel a declarat: Inca de la inceput, am recunoscut ca succesul companiei nu se datoreaza doar faptului ca ascultam cerintele clientilor nostri, dar cel mai mult prin faptul ca raspundem rapid si eficient cerintelor acestora. Adesea, anticipam ceea ce isi doresc clientii nostri si ne adresam acestora inainte ca ei sa isi exprime cerintele.

Gestionand activitatea dupa aceste principii, DHL si-a dezvoltat acoperirea si a infiintat sedii in Rusia si China in timpul Razboiului Rece. La lasarea cortinei, DHL a fost capabil sa ofere rapid un suport important companiilor care intrau pe aceste noi piete, prin expertiza si capabilitatile sale logistice. Companiile locale au profitat si ele de pe urma acestui fapt, prin extinderea pietelor pentru export.

DHL continua sa rupa barierele, prin pozitionarea ca lider incontestabil pe diferite piete emergente precum Brazilia, Rusia, India si China tari preconizate a deveni motoarele dezvoltarii comertului international in anii ce urmeaza.

Frank Appel incheie afirmand ca: DHL a ajuns la nivelul ca care este astazi datorita angajatilor si clientilor sai. Datorita lor suntem motivati sa ne mentinem spiritual initiator, care de-a lungul anilor ne-a permis sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a-si atinge cu succes scopurile. Avem increderea ca incurajand proactiv si continuu gandirea practica, inovatoare, vom depasi situatia economica actuala si ne vom mentine pozitia de lider acum si pentru multe decenii de acum incolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *