Despre copii

De 1 Iunie Planeta copiilor la Teatrul Ion Creanga

Teatrul Ion Creanga gazduieste luni, 1 iunie, Festivitatea de premiere a concursului de desen Planeta, viitorul nostru, organizat de Apa Nova Bucuresti si Apa Nova Ploiesti.
La concurs au participat peste 3000 de elevi cu virste cuprinse intre 9 si 11 ani, din cele doua orase.

Ziua Internationala a Copilului este marcata astfel, de un eveniment care isi propune sensibilizarea si responsabilizarea copiilor fata de protejarea mediului, pornind de la ideea ca actiunile noastre prezente hotarasc viitorul.
Ambasadorul acestei actiuni a fost desemnat Micul Print, eroul central al povestirii cu acelasi titlu, scrisa de Antoine de Saint-Exupry .
Alegerea a fost motivata chiar de Henri Proglio, Presedinte-Director General al Veolia Environnement : in fiecare zi, Micul Print a avut grija de Planeta sa, a protejat si a udat singurul trandafir de pe planeta. Fiecare pas, mic sau mare, facut de cei tineri sau de cei mai putin tineri, este un pas nainte n pregatirea viitorului.
Copiii au fost invitati sa vina cu propriile lor solutii pentru protejarea planetei, pornind de la exemplele ilustrate n materialele pedagogice oferite concurentilor.
Dupa festivitatea de premiere, copiii vor viziona spectacolul Micul Print, pus in scena la teatrul Ion Creanga de regizorul Kincses Elemr.
In distributie : Carmen Palcu (Micul Print), Mihai Verbitchi (Pilotul), Liliana Donici (Floarea, Sarpele, Vulpea), Marius Nanau (Regele, Betivul, Lampagiul, Acarul), Voicu Hetel (Vanitosul, Businessmanul, Geograful).

http://www.teatrulioncreanga.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *