LifeStyle, Sanatate

Cum se aleg ochelarii de soare

Dacă în urmă cu cîţiva ani ochelarii de soare erau folosiţi pentru protecţie, în prezent, aceştia au devenit un veritabil accesoriu.

De acest lucru trebuie să ţineţi cont atunci cînd luaţi decizia de a vă cumpăra o pereche de ochelari de soare.

Nu de puţine ori se întîmplă ca o persoană să aibă mai multe perechi şi asta doar pentru a le putea asorta cu diferite ţinute vestimentare. Chiar dacă sînt priviţi ca un accesoriu, nu trebuie neglijată nici protecţia pe care o oferă şi, de aceea, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită calităţii lentilelor.

Există patru categorii de ochelari de soare. Cei care nu oferă nici un fel de protecţie, la care accentul este pus doar pe design. Aceştia pot fi purtaţi doar în cazul în care soarele nu reprezintă o adevărată problemă. Există, de asemenea, ochelari cu un nivel scăzut de protecţie pentru ochi. Puteţi achiziţiona şi ochelari cu un nivel bun de protecţie, cei care au lentile negre, maro sau colorate în aşa fel încît să oglindească lumina soarelui. A patra categorie de ochelari este cea care oferă un nivel foarte mare de protecţie, aceştia fiind necesari în special la munte. Este indicat ca ochelarii de soare să fie cumpăraţi dintr‑un magazin specializat, unde puteţi beneficia de sfatul unui optician. Pe o pereche de ochelari de soare trebuie să fie lipit un abţibild ce indică nivelul de protecţie pe care îl oferă lentila. Dacă veţi citi mesajul UV 100 la sută, nu vă grăbiţi să scoateţi banii din buzunar. Pe abţibildul respectiv trebuie să existe categoria de lentilă a ochelarilor şi indicaţiile normelor europene.

FabricanÅ£ii de ochelari de soare propun o gamă variată de modele, care pot fi alese în funcÅ£ie de preferinÅ£e, de forma feÅ£ei, de culoarea părului ÅŸi, nu în ultimul rînd, de personalitate. Forma ÅŸi mărimea unei perechi de ochelari sînt criterii care trebuie luate în considerare în momentul cumpărării ÅŸi acestea sînt stabilite în funcÅ£ie de fiecare persoană, însă trebuie să Å£ineÅ£i cont ÅŸi de faptul că ÅŸi la acest capitol se poate vorbi despre “tendinÅ£e”. ÃŽn vara acestui an se poartă ochelarii de soare de mari dimensiuni ÅŸi puÅ£in bombaÅ£i. Culorile în vogă sînt negrul, roÅŸul sau viÅŸiniul. Sfatul creatorilor de ochelari de soare este că în această vară nu trebuie să mizaÅ£i pe excentricitate, ci pe originalitate.

www.evenimentul.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *