Evenimente

Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee – 7 iunie 2011, la Teatrul Nottara

Spectacolul Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee, semnat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, a revenit in peisajul teatral bucurestean, la Teatrul Nottara. Productia, dublu nominalizata la Premiile UNITER in 2009 (cel mai bun debut Florina Gleznea si Ionut Grama), se joaca la sala George Constantin a Teatrului Nottara pe 7 iunie 2011, la ora 19:00.

Cui i-e frica de Virginia Woolf?este una dintre cele mai tulburatoare povesti de iubire ascunsa sub masca unei relatii disfunctionale. George, profesorul ratat de la catedra de istorie si Martha, sotia lui si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de jocuri si glume, in care demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in orasul universitar, blondul Nick si naiva lui sotie, Honey.

Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai amuzant si mai irezistibil decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.

Productia, adusa din nou in atentia publicului pe scena salii George Constantin a Teatrului Nottara, prilejuieste reintalnirea spectatorilor bucuresteni cu cea mai tanara distributie care a interpretat vreodata acest text pe o scena profesionista: Florina Gleznea (Martha) si Ionut Grama (George) joaca rolurile cuplului de varsta mijlocie. Celor doi li se alatura Sinziana Nicola (Honey) si Emil Mandanac (Nick). Regia si scenografia sunt semnate de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, cunoscute publicului pentru spectacolele Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva, la Teatrul Odeon, si Amalia respira adanc la Teatrul Act cel din urma aducandu-i Cristinei Casian premiul UNITER pentru debut in 2008.

Inedita este, nu in ultimul rand, reintalnirea cu varianta noua, savuroasa si necenzurata a textului. In Romania, traducerea realizata de Ionut Grama a devenit, prin acest spectacol, traducerea nationala autorizata. Astfel, acest text, devenit celebru la momentul aparitiei lui pentru demitizarea ideii de familie si de succes, ne vorbeste azi in mod zguduitor despre refugiul in iluzie si frica de adevar.

Distributia:
Martha FLORINA GLEZNEA
George IONUT GRAMA
Honey SINZIANA NICOLA
Nick EMIL MANDANAC

Un spectacol de MARIANA CAMARASAN si ALEXANDRA PENCIUC

ionut.grama@gmail.com

Teatrul NOTTARA
B-dul Magheru 20, 70 158, sector 1, Bucuresti
tel: 401 318.89.01 / 021.318.89.02
fax: 401 312.44.80
Agentia de bilete: 021.317.41.01
zilnic intre orele: 10:00 20:00
ionut.grama@gmail.com
http://www.nottara.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *