Cozonac moldovenesc

Cozonaci Ingrediente : aluatul – 600 g faina, 1 ceasca cu lapte, 2 oua intregi, 2 galbenusuri, 1/2 ligurita sare, 140 g unt proaspat, 2 linguri de zahar, 20 g drojdie, vanilie. Umplutura – 500 g nuci macinate, 350 g zahar pudra, un praf de sare, 1/2 ceasca cu lapte.
Mod de preparare : Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut. Se freaca untul spuma impreuna cu doua linguri de zahar.

Se cerne in covata faina, se face loc la mijloc si se toarna plamadeala, o ceasca de lapte, doua oua intregi si doua galbenusuri frecate cu 1/2 lingurita sare, se framanta, adaugand si untul frecat spuma pana se face aluatul basici si se desprinde de pe mana… More… Se lasa sa creasca. Umplutura : Se amesteca nucile macinate, cu zaharul pudra si un varf de lingurita sare. Se opareste cu jumatate de lapte clocotit si se freaca pana pasta devine potrivit de consistenta. Aluatul crescut se desparte in doua, seintinde prima foaie pe masa presarata cu faina, deasupra se intinde jumatate din nuca intr-un strat cat mai egal, se ruleaza si se pune in tava unsa cu unt. Acelasi lucru se repeta cu a doua bucata de aluat. Se ung cu ou si se dau imediat la cuptor, fara sa se lase aluatul sa creasca in tava, deoarece apar goluri intre nuca si aluat. Se coace la foc potrivit.

www.gurahumor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *