LifeStyle

Costumatii office pentru toamna 2009

Daca nu ai inspiratie in ceea ce priveste alegerea unei tinute office, care deja ti se pare exagerat de clasica si banala, afla care mai sunt tendintele pentru toamna 2009, preluand idei din creatiile designerilor internationali.

Anul acesta se pun in evidenta simbolurile feminitatii, talia si gleznele, de aceea majoritatea costumatiilor lasa glezna descoperita si accentueaza talia.

Indiferent daca ne uitam la costumatiile cu taieturi exagerate ale Donnei Karan sau la vestimentatiile clasice ale casei de moda Armani, trasaturile care definesc trendul noului sezon sunt foarte bine conturate.

Pantaloni

E de preferat ca pantalonii office sa nu fie mulati si sa aiba talia medie sau inalta.

Din punct de vedere al lungimii pantalonului se variaza de la lung peste glezna la lungimea deasupra genunchiului, dar inaltimea cea mai intalnita in colectiile designerilor este aceea deasupra gleznei care a devenit un trend al sezonului.

Se poarta pantalonii drepti sau in stil con cu pense in talie, care desi au o linie putin masculina iti pun in evidenta eleganta si feminitatea.

Fuste

Fustele sezonului au talie inalta, iar ca lungime sunt peste genunchi sau la jumatatea acestora.

In cazul fustelor, ca si in cel al pantalonilor, se folosesc foarte mult pensele sau materialul pliat in talie, dand o forma conica acestora.

Sacouri

Sacourile sunt cambrate in talie, cu maneci de lungimi variate. Ele difera ca stil de la o colectie la alta.

Stilul predominant este unul barbatesc prin linie cu influente din costumele renascentiste date de gulerele camasilor si reverele sacourilor.

Din punct de vedere cromatic, anotimpul isi pune amprenta, predominand ocru, aramiu, brun, griuri colorate, din cand in cand aparand si cate un accent de rosu sau albastru.

Atunci cand apar, imprimeurile sunt subtile, sub forma unor linii sau carouri, dar in general materialele folosite sunt uni.

Timpul petrecut la serviciu depaseste de cele mai multe ori jumatate din zi, iar aspectul exterior are o mare influenta asupra ta si a persoanelor cu care interactionezi.

De aceea am selectat cateva tinute office propuse de designerii care au participat la Resort 2010 pentru a va inspira in alegerea vestimentatiilor de birou.

Lavinia Nistor

www.stilfeminin.ro

Sursa foto: style.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *