Despre copii, Evenimente

Copiii disparuti au nevoie de voluntari

Disparitia copiilor este un fenomen care nu mai poate fi ignorat. Luna de luna publicam statistici ingrijoratoare despre aceasta problematica. Avem nevoie de ajutorul vostru in incercarea de a preveni disparitiile prin informarea tuturor segmentelor sociale.

Voluntariatul inseamna responsabilitate. Inseamna sa incerci sa dai ceva inapoi comunitatii din care faci parte. Inseamna sa nu fii indiferent si sa iti pese de lucrurile care se intampla in jurul tau.

Astazi voluntariatul este foarte important pentru CV-ul tau, el echivaland pentru din ce in ce mai multi angajatori cu o practica sau cu o experienta deja acumulata. Companiile sunt sensibile la acest lucru si il considera un plus in luarea deciziei de angajare.

Sustinut financiar de catre Reprezentanta UNICEF din Romania, Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – Focus, impreuna cu Centrul National de Voluntariat ProVobis lanseaza campania de recrutare din cadrul proiectului “Voluntari pentru Copii Disparuti”.

Scopul principal al acestei campanii de recrutare este crearea unei retele de voluntari care sa se implice atat in prevenire – prin informarea comunitatii asupra pericolelor la care sunt expusi copiii, cat si in interventie – prin participarea la activitati de cautare desfasurate de Centrul Focus.

Proiectul este structurat pe doua linii de actiune:

1.Selectarea si formarea unui numar de 42 de coordonatori de voluntari (cate unul pentru fiecare judet) – voluntari formati si pregatiti sa se implice in prevenire si interventie in cazurile de copii disparuti. Coordonatorii trebuie sa fie capabili la randul lor sa recruteze si sa formeze voluntari in acelasi judet.

Metodologia de recrutare si selectie pentru coordonatorul judetean este constituita din doua componente:

– Selectie de CV-uri
– Interviu cu cei care au fost selectati in prima parte si care au raspuns apelului nostru de a deveni voluntari pentru copii disparuti

Selectia odata finalizata, cei 42 de coordonatori vor beneficia de o sesiune de formare de trei zile: 2 zile constand in formare generala pe tema voluntariatului si o zi in fomare specifica pe domeniul de activitate Focus.

2. Crearea si producerea unui set de instrumente si materiale care sa sustina activitatea retelei nationale de voluntari (o baza de date care sa poata fi folosita atat de coordonatorii locali, cat si de coordonatorul de voluntari al organizatiei, un toolkit cu managementul voluntarilor, un newsletter care va fi publicat in 2 numere, pliante informative pentru gazdele coordonatorilor locali de voluntari).

Voluntarii selectati vor fi implicati in activitatile specifice organizatiei noastre cum ar fi: distribuirea de afise si fluturasi cu fotografia si semnalmentele copilului, stabilirea celor mai potrivite locuri pentru afisaj, implicarea in campaniile de prevenire care informeaza comunitatea despre fenomenul disparitiilor de copii si la solicitarea politiei , participarea la cautarea copiilor disparuti, etc.

Info Contact pentru Voluntari

Daca te-am convins si vrei sa devii voluntar asteptam CV-ul tau pana la data de 1 octombrie la adresa: voluntari@copiidisparuti.ro sau la numarul de fax: 021/3127116 in atentia Coordonatorului de voluntari Focus.

Pentru mai multe informatii despre beneficii, atributii si cerinte ca sa devii voluntar viziteaza siteul nostru la adresa: http://copiidisparuti.ro/ro/implica-te

http://www.copiidisparuti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *