Concerte

Confruntare indie-rock in Club Control: No Age, The Mono Jacks, Coughy – joi, 21 aprilie, dupa ora 21

Joia asta tinem post… post-rock, art punk, experimental, lo-fi, noise pop sunt doar cateva din numeroasele incercari de a descrie fenomenul No Age, trupa care a revolutionat scena underground californiana, a cucerit topurile Pitchfork, a deschis pentru Pixies, Sonic Youth si Pavement, si a spart bariera mainstream obtinand o nominalizare Grammy. Joi, 21 aprilie, dupa ora 21, OneDay si Club Control va invita la un showdown indie-rock cu vedetete Sub Pop No Age si eroii scenei locale: The Mono Jacks si Coughy.

Formata in 2005, de chitaristul Randy Randall si tobosarul & solistul Dean Allen Spunt, No Age isi are radacinile in scena DIY art-punk din Los Angeles, la care se adauga o constelatie de influente, de la The Byrds sau John Cale la Husker Du, The Ramones si My Bloody Valentine. Trupa are la activ trei albume de studio: Weirdo Rippers (FatCat Records, 2007), Nouns (Sub Pop, 2008) si Everything in Between (Sub Pop, 2010), materiale ce au adus formatiei recunoasterea intr-o varietate de medii artistice. La sfarsitul lui 2007, The New Yorker dedica un articol zgomotosului si adesea genialului duo No Age, confirmand statutul trupei ca punct de referinta al miscarii underground ce avea cartierul general in clubul The Smell din Los Angeles. Anul urmator, Pitchfork listeaza Nouns pe locul 3 in topul celor mai bune 50 de albume ale anului, iar No Age primesc o neasteptata nominalizare la un premiu Grammy pentru cea mai buna coperta de album realizata de trupa in colaborare cu Brian Roettinger. Astfel, de la debutul lor pe scena underground californiana, No Age au reusit in doar cativa ani sa devina o formatie cult in peisajul indie-rock actual.

Lansat in septembrie anul trecut de prestigioasa casa de discuri Sub Pop, cel mai nou album No Age, intitulat Everything in Between, a fost repede catalogat de critici drept dovada maturitatii artistice dobandite de formatie. Primul single, Glitter, atrage atentia asupra sound-ului noise pop caracteristic, formatia experimentand in continuare cu sample-uri melodioase, ritmuri dezorientate si versuri criptice. Joi, 21 aprilie, turneul de promovare a noului album No Age se opreste si la Bucuresti, in Club Control, dupa o serie de aparitii live zgomotoase, in Europa si Statele Unite.

www.myspace.com
www.youtube.com

No Age continua sa-si construiasca o reputatie solida pentru virtuozitate rasunatoare – Filter
Everything in Between este un salt triumfator de pe o baza deja solida, un progres ce confirma prezenta No Age in randul formatiilor indie-rock exceptionale ale prezentului – Boston Globe
Stil retro, interpretat cu entuziasm contagios – Q Magazine

In deschiderea concertului No Age, doua prezente interesante pe scena bucuresteana de rock alternativ: The Mono Jacks si Coughy. Formata in 2008, de Doru Trascau (chitara, voce) si Dorian Cazacu (tobe), cu Florin Vasile (chitara, voce) si Alex Voicu (bas), trupa The Mono Jacks a lansat recent albumul de debut, Now In Stereo, un produs 100% independent. Primele trei single-uri, Maria, Come Back Girl si Push The Pedal, au ocupat pozitii de varf in clasamentele Radio Guerrilla si City FM. Coughy – un experiment audio-vizual nascut din dorinta de a improviza live pana la epuizare se compune din: Vlad Stoica (sampler, clape, drumpad), Ovidiu Bejan (voce, chitara, percutie) si Color Nurse (visuals si noise).

Concertul No Age la Bucuresti este prezentat de OneDay si Club Control si promovat de Radio Guerrilla. Parteneri: Sapte Seri, BestMusic, Metropotam, Hipmag, Neaparat.ro, Metalhead, Feeder, Vice, RockOn, Veioza Arte, Time Out Bucuresti, No3, Hypestreet, H20 si Off the Record.

Evenimentul va incepe dupa ora 21. Biletele, in valoare de 30 de lei, vor putea fi achizitionate in seara evenimentului, la intrarea in Club Control (Str. Academiei, 19).

www.oneday.ro
www.control-club.ro
www.facebook.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *