Concerte

Concert Kirlian Camera + Tanz Ohne Musik

Evenimentul este organizat de Viva Music cu sprijinul Control Club sub marca ELECTRONIK (www.electronik.ro). Fotografiati-va sufletul cu Kirlian Camera si Tanz Ohne Musik pe 29 aprilie 2011 intr-un eveniment organizat de Viva Music cu sprijinul Control Club.

Kirlian Camera, o formatie-document a vremurilor noastre, a participat activ si creativ la metamorfozele popului italian in genul darkwave-ului. Aflati pentru prima oara in Romania, Kirlian Camera va propun un spectacol in care vor fuziona avantgarde-ul si underground-ul intr-un festin muzical in deschiderea caruia veti avea ocazia sa participati la cel mai viral fenomen muzical de club al momentului, Tanz Ohne Musik.

In cei 30 de ani de activitate muzicala, Kirlian Camera au patruns in toate ungherele muzicii adaugand marci definitorii stilului lor. Cu o credinta neclintita in eclectism muzical ca motor al creativitatii, muzica Kirlian Camera s-a hranit din multiple colaborari, explorari de stiluri diverse si adaugarea la portofoliul muzical a multor proiecte, dintre care amintim Sepulcrum Dei, Alien Martyr, Stalingrad, Siderartica Sau Spectra Paris. Totodata, Kirlian Camera au furnizat muzica pentru filme artistice si experimentale precum I ragazzi di Torino sognano Tokyo e vanno a Berlino, Gli Anni Trenta sau Cosa centra con lamore.

Numele de Kirlian Camera este unul cat se poate de potrivit pentru formatie. Inspirat de interesul pentru metafizica si ocultism pe care fondatorul formatiei, Angelo Bergamini, si l-a cultivat la inceputul anilor 1980, acesta se refera la descoperirea facuta de Semyon Kirlian in urma unei demonstratii facute de celebrul Nikola Tesla, prin care a realizat fotograme prin expunere la inalta frecventa energetica. Fotografiile realizate prin simpla expunere a filmului fotografic la curent electric semanau cu prezente angelice si creau o aura a modelelor: adevarate fotografii ale sufletului, la fel ca si muzica Kirlian Camera, care propune in acelasi timp profunzime si delicatete, totul intr-o atmosfera la care fiecare participant isi aduce contributia prin propriile trairi.

Concertul va fi prefatat muzical de proiectul Tanz Ohne Musik al lui Dan Serbanescu (The Pixels, Divine Muzak). Dan va construi in Club Control un tripod de atmosfera, sunet captivant si joc de lumina pe care sa-si aseze gratios Kirlian Camera aparatul foto prin care isi propun sa imortalizeze un public in delir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *