Concerte

Concert extraordinar de jazz – fIRST bEAT nEXT vIBE

Tete-a-Tete Coffee Art & Chill te invita la concertul extraordinar de jazz fIRST bEAT nEXT vIBE, miercuri 15 septembrie, ora 20:30. Protagonistii proiectului sunt muzicienii: LUCIAN MAXIM percutie si ALEXANDRU ANASTASIU vibrafon.

“Originalitatea proiectulului fIRST bEAT nEXT vIBE, deriva din faptul ca reprezinta o combinatie speciala intre vibrafon si percutie, un mix unic intre etno jazz si new jazz, precum si piese standard celebre. Proiectul poate lua forma unui veritabil recital de jazz, sau poate fi asociat unor evenimente culturale, cross-over intre diverse arte (in cadrul unor vernisaje, expozitii, spectacole de teatru, dans, proiectii).
fIRST bEAT nEXT vIBE a fost sustinut in diverse locatii, bucurandu-se de entuziasmul si aprecierea publicului. Aducerea in prim plan a unor piese cu teme folclorice, stilizate si transpuse pe ritmuri de jazz, reprezinta intentia interpretilor-compozitori de a aprecia si de a prezerva filonul muzical popular romanesc, a carui valoare este certificata de insasi dainuirea sa de-a lungul secolelor. In antiteza, dar fara a trasa o dihotomie, se afla piesele moderne, new jazz, cu teme complexe, rafinate in consonanta cu complexitatea lumii omului modern. Piesele standard celebre reprezinta liantul, si vor fi intotdeauna pe placul iubitorilor muzicii de calitate.
Un proiect unic, complex, o interpretare de exceptie a doi valorosi muzicieni: Alexandru Anastasiu si Lucian Maxim”
Lorena Seceleanu – www.snipermedia.ro

Lucian Maxim este percutionist la Orchestra Simfonica Radio din Bucuresti. A castigat sectiunea Revelatia anului la Gala Premiilor Jazz (Premiile Muzza) 2009. Intre 1994 si 1996, a facut parte din cunoscuta trupa romaneasca Sarmalele Reci. In cariera sa, artistul a concertat alaturi de Johnny Raducanu, Marius Popp si Garbis Dedeian, iar in 2001 deschide cu un recital propriu concertul sustinut de Chick Corea in Bucuresti. Lucian Maxim a avut numeroase aparitii ca percutionist/ilustrator muzical pentru diferite performante teatrale inclusiv cunoscuta adaptare a Trilogiei Grecesti (prezentata in Romania, Franta, Scotia, Italia si Brazilia), in regia lui Andrei Serban, regizor roman stabilit in SUA.

Castigator al bursei Yamaha in anul 2001, Alexandru Anastasiu a dobandit o pasiune speciala pentru vibrafon. A fost angajat al Orchestrei Filarmonice Giurgiu, Operei Nationale Bucuresti si colaborator al Orchestrei de Camera Radio, acum fiind membru al Orchestrei Nationale Radio Bucuresti, ansamblu in cadrul caruia a participat la trei editii ale Festivalului International George Enescu. Implicat in multe proiecte, Alexandru este de asemenea un muzician de jazz, colaborand cu formatii ca: “Marius Popp Band”, Nicolas Simion and “The Wild Dogs”, Andreea Pautza Band. Artistul si-a imbunatatit tehnica si cunostintele muzicale studiind cu Bogdan Bacanu si Peter Sadlo, participand la cursurile de maiestrie organizate la Mozarteum, Salzburg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *