Concerte

Concert de muzica veche romaneasca

Agentia Medieval Praxis anunta organizarea unui concert de muzica veche romaneasca sustinut de formatia Trei parale.

Concertul, care este cel de al doilea din cadrul Stagiunii de Muzica Veche, va avea loc vineri, 26 februarie, ora 19, in Sala Bizantina a Palatului Cercului Militar National.
Amfitrionul serii este cantaretul, folcloristul, profesorul si omul de televiziune Grigore Lese.

Concertul formatiei Trei parale propune o incursiune in lumea hanurilor si a carciumilor, a micilor targuri si a mahalalelor marilor orase, din vremuri amestecate, cand moravurile orientale inca foarte puternice incepeau sa paleasca in fata noului val de mode apusene. Indiferent de unde vin toate aceste valuri de presiuni, ele sunt absorbite ntr-o sintez locala, intr-o muzica in care putem sa ne regasim identitatea culturala.
n demersul de reconstituire a acestui univers muzical, membrii grupului Trei Parale se sprijina pe consultarea documentelor vechi, pe initierea expeditiilor in sate si pe transcriptiile de epoc – printre acestea pe cele pe care Anton Pann (psalt i teoretician al muzicii bizantine) le-a adunat n cteva volume numite Spitalul Amorului.

Biletele se pot achizitiona prin reteaua Eventim in magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas iar online pe www.eventim.ro.

Aflata anul acesta la prima editie, Stagiunea de Muzica Veche vine ca o urmare fireasca a bunei primiri de care s-a bucurat inca din anul 2006 Festivalul de Muzica Veche Bucuresti. Stagiunea acopera un gol in viata culturala a Capitalei, fiind special gandita ca o oferta culturala complementara Festivalului. Printre intentiile Stagiunii sunt si acelea de a oferi o scena pentru tinerii muzicieni romani specializati in muzica veche si de a reuni concertele de muzica veche pe care agentia Medieval Praxis le organizeaza de-a lungul anului.
Caracterul permanent al Stagiunii face ca acest proiect sa fie unic in Romania. Perioada de desfasurare a Stagiunii este februarie-iunie 2010 si cuprinde intre doua si patru concerte pe luna.

Laurentiu Constantin:
Tel. 0725.22.33.94 E-mail: laurentiu@medievalpraxis.ro
http://stagiune.medievalpraxis.ro.
office@medievalpraxis.ro
http://www.medievalpraxis.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *