Concerte

CokeLive: ultima zi

Ultima zi a CokeLive Peninsula a avut o atmosferă  senzaÅ£ională, cel mai mare festival din Ardeal înregistrând un număr record de vizitatori în această zi – peste 19.000 de peninsulari au venit la petrecere! Cei mai mulÈ›i au venit la concertul britanicilor de la The Prodigy, respectiv peste 15.000 de tineri au petrecut pe ritmurile lui Liam, animate de vocile lui Keith ÅŸi Maxim. ÃŽn total, cea de a ÅŸaptea ediÅ£ie a CokeLive Peninsula a atras 58.000 de vizitatori.  
Trio-ul Liam-Keith-Maxim, întregit de un toboşar şi un chirarist, a urcat pe scenă şi a făcut un show de aproape două ore, care a înnebunit de-a dreptul fanii din faţa Coca-Cola Main Stage. The Prodigy şi-a început spectacolul la CokeLive Peninsula cu Worlds on Fire, şi a continuat cu Breath şi Omen.

Peninsularii au fost încântaţi de piesele noului album, Invaders Must Die,  însă  hiturile precum Poison, Firestarter, Voodoo People, Smack sau Out of Space au fost cele care au propulsat petrecerea în galeria celor mai mari şi nebune evenimente ale festivalului.  

Maxim a controlat miile de oameni din faţa scenei la Smack, când i-a pus pe toţi să  se lase jos şi să sară în sus la refrenul “Smack”, acesta fiind unul din momentele de frenezie maximă ale concertului.

 

Pe Coca-Cola Main Stage nu au urcat însă doar The Prodigy, seria concertelor fiind deschisă de Viţa de Vie, care a sărbătorit la CokeLive Peninsula 10 ani de la apariţia albumului care i-a propulsat în rândul starurilor – Fenomental.

Peninsularii au arătat “superb” în lumina apusului, în faţa Coca-Cola Main Stage – e declaraţia celor de la Freestylers care au băgat în priză fanii! 

Au urmat veteranii de la Tankcsapda care nu s-au dezis nici anul acesta şi au făcut obişnuita petrecere uriaşă pe care peninsularii o apreciază an de an. Numele rockerilor maghiari a fost scandat de mii de tineri care au dorit astfel să mulţumească pentru faptul că Tankcsapda a sărbători 20 de ani de existenţă şi la Târgu Mureş.

La Coke Terrace, primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Svjata Vatra, cu un concert de folk potrivit orei 17.30, urmaţi de reprezentanţii rock-ului alternativ românesc, Timpuri Noi, care au demonstrat că sunt încă la înălţime.

A urmat Péterfy Bori and Love Band, apoi ucrainienii de la Haydamaky care au asudat pe scenă la fel de mult ca fanii care au dansat pe ritmurile lor nebune. De la ora unu noaptea fanii care au plecat de la concertul Prodigy au mers la britanicul Goldie, care a preluat cheful de petrecere al peninsularilor şi l-a dus mai departe.  

La Freedom Arena, germanii de la Blank and Jones au extaziat petrecerea începând cu ora două, încălzirea fiind asigurată de DJ Marika şi Emil Lassaria.

Înainte de ora 4 dimineaţa Şuie Paparude au urcat pe scenă şi peninsularii nu i-au lăsat să mai coboare. Dobrică şi Michi, alături de noul MC, Alexe Marius Andrei, au fost nevoiţi să prezinte chiar două materiale concepute în urmă cu câteva zile, care nu au încă nume, pentru a potoli setea de petrecere a celor aproape 3.000 de fani aflaţi în cortul Freedom Arena.

Petrecerile au continuat până luni dimineaţa, la răsăritul soarelui, pe terasele festivalului şi la cortul MIÉRT.
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Colonel Sabin Motora” Mureş a dat luni publicităţii un comunicat prin care anunţă că “pe timpul desfăşurării festivalului nu au fost probleme care să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică în perimetrul de desfăşurare şi în zonele imediat apropiate”. 
Organizatorii Festivalului CokeLive Peninsula doresc să mulţumească autorităţilor locale, forţelor de pază şi ordine, precum şi cadrelor medicale care s-au îngrijit de siguranţa şi sănătatea participanţilor la eveniment.

„Nu în ultimul rând, dorim să transmitem tuturor târgumureşenilor care locuiesc în vecinătatea locaţiei de deasfăşurare a festivalului mulţumiri pentru faptul că au avut înţelegere în perioada 23-26 iulie faţă de noi şi au acceptat faptul că în oraşul lor natal are loc, timp de patru zile, festivalul de muzică şi pentru tineret cu cea mai mare amploare din România”, a afirmat Bodor Laszlo, directorul Festivalului CokeLive Peninsula. 
CokeLive Peninsula
Până la finalul zilei de duminică numărul participanţilor a ajuns la 58.000
Până în seara zilei de 25 iulie în campingul din cadrul festivalului s-au montat 1500 de corturi
Vizitatorii festivalului sunt în proporţie 94% din România, iar 6% sunt din străinătate. Dintre peninsularii veniţi din străinătate cei mai mulţi provin din Ungaria și Austria. De asemenea, anul acesta au sosit foarte mulţi din Austria. De asemenea, la festival au venit mai mulţi vizitatori din SUA, Bulgaria, Danemarca şi Cehia
Majoritatea vizitatorilor din ţară provin din Ardeal, respectiv 60%, iar 40% au sosit din judeţele din afara Ardealului
Scenele Coca Cola Main Stage şi Freedom Arena au fost cele mai vizitate locaţii pe durata festivalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *