CARTE BUNA, LifeStyle, Sanatate

Codul lui Da Vinci", în topul cărţilor care ajută la slăbit

Un studiu realizat de cercetătorii americani a scos la iveală faptul că lectura unei cărÅ£i pasionante poate contribui la reducerea greutăţii corporale, pe primele locuri în topul acestor cărÅ£i fiind “Codul lui Da Vinci”.

Studiul realizat pentru lanÅ£ul de librării Borders a scos la iveală faptul că o oră de lectură din “Codul lui Da Vinci”, bestseller al scriitorului Dan Brown, poate contribui la arderea a 105 calorii.

Ideea de a pierde kilograme în timp ce citeÅŸti aÅŸezat pe un pat poate fi foarte atractivă, dar specialiÅŸtii spun că nu orice carte are aceste calităţi magice. Borders a numit această categorie de opere literare “cărÅ£i care ard grăsimile”.

Totul se bazează pe ritmul metabolic bazal, cantitatea de energie cheltuită în repaus. Atunci cînd o persoană este surescitată, organismul pompează în mod natural adrenalina, un hormon care arde grăsimile, în fluxul sangvin. Acest fenomen contribuie la scăderea apetitului şi la creşterea ritmului metabolic. Cu cît cartea este mai incitantă, cu atît ritmul de ardere a caloriilor va fi mai mare.

Bazîndu‑se pe o ecuaÅ£ie matematică ce include ritmul metabolic bazal, caloriile consumate ÅŸi numărul de cuvinte citite pe oră, Borders a reuÅŸit să realizeze un top al celor mai incitante cărÅ£i: “Polo” – Jilly Cooper (poate arde 1.120 de calorii echivalente unui meniu Big Mac), “Codul lui DaVinci” – Dan Brown (poate arde 885 de calorii), “The Shining” – Stephen King (poate arde 745 de calorii), “Juriul” – John Grisham (poate arde 722 de calorii), “Bravo Two Zero” – Andy McNab (poate arde 605 de calorii).

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *