LifeStyle

CNA someaza public Antena 3, Realitatea TV, Cinemar TV Baia Mare, TV Neptun

In sedinta publica din data de 10 noiembrie 2008, membrii CNA au analizat modul in care radiodifuzorii respecta Decizia CNA nr. 792 din 30 septembrie a.c. cu privire la principiile si regulile de desfasurare a campaniei electorale prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale si au sanctionat pentru incalcarea reglementarilor prevazute urmatoarele posturi:

– somatie publica postului Antena 3, pentru difuzarea de spoturi in afara spatiului electoral (art. 14. alin. 1) in zilele de 06 si 07.11.2008, cat si pentru prezenta unui candidat in alta emisiune decat cele cu caracter electoral (art. 9, alin. 1), respectiv in emisiunea de “Stiri” de la ora 18.00, din data de 06.11.2008;

– somatie publica postului Realitatea TV, pentru aparitia unor candidati in alte emisiuni decat cele electorale, precum si pentru faptul ca stirile cu caracter electoral nu au fost special separate de restul programului (art. 9, alin. 1 si art. 12), in perioada 05 – 07.11.2008.

In aceeasi sedinta publica, Consiliul a analizat Raportul Serviciului de Inspectie si Control referitor la posturile radio/TV din teritoriu si a decis aplicarea unor sanctiuni, posturilor:

– somatie publica postului Cinemar TV Baia Mare pentru emisiunea electorala “Voteaza ce conteaza!” difuzata in data de 06.11.2008, cu incalcarea prevederilor art. 42 din Codul de reglementare a continutului audiovizual care prevede obligatia radiodifuzorului de a asigura dreptul persoanei la propria imagine, precum si ale art. 3 din Legea audiovizualului nr. 504/2002 referitoare la obligatia radiodifuzorilor de a asigura informarea obiectiva a publicului si favorizarea liberei formari a opiniilor;

– somatie publica postului TV Neptun pentru emisiunea informativa “Reporter” difuzata in data de 06.11.2008, deoarece nu s-au respectat prevederile art. 71 din Codul de reglementare a continutului audiovizual cu privire la principiile ce trebuie sa fie respectate in cadrul programelor de stiri si dezbateri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *