FILME

”Clopotul” selectionat la Reykjavik International Film Festival

Filmul “Clopotul”, scurt metraj al tanarului Sabin Dorohoi, a fost selectionat la cea de a cincea editie a Festivalului International de Film de la Reykjavik, Islanda din 17-27 septembrie 2009.

Filmul “Clopotul”, produs de casa de productie Steppenwolf Film, ii are ca producatori pe Alex Traila, care semneaza si imaginea filmului si Sabin Dorohoi care semneaza regia si este si autorul scenariului, producator delegat fiind Dan Draghicescu, spune povestea dintr-un sat banatean contemporan, pe muzica originala compusa de Ionut Guluna si interpretata de Taraful Tanar de la Clejani, sat unde datinile stravechi mai au inca o putere acaparatoare. Dar cel mai aspru obicei e dangatul mistic al clopotului de la nunta. Cand ies mirii din biserica, musai trebuie sa bata clopotul! In acest spatiu Ionel (Orlando Petriceanu) o iubeste pe Ionela (Lavinia Munteanu) si planuiesc sa faca nunta. Numai ca un alt petitor (Alexandru Suciu) al fetei,
inciudat ca a pierdut-o, sparge clopotul! Si de-aici incepe povestea.

Popa (Sorin Fruntelata) concluzioneaza: s-ar putea face nunta si fara clopot! Ionel nu accepta!
Trebuie sa tina datina! Ii trebuie un clopot nou! Flacaul cere sfatul unchiului sau, Ianas (Constantin Dinulescu). Ianas apeleaza la Botos (Nicolae Botezatu). Botos e cantaret in strana. Are relatii pe la preoti. Toti trei pleaca la Timisoara la Mitropolie de unde trebuie sa cerseasca binecuvantarea Mitropolitului, ca numai asa poti cumpara un clopot nou. Asa cere randuiala! Si-abia apoi merg pana la capatul lumii, la Bucuresti, in Plumbuita, unde se fac clopotele bune. Numai ca eterna stare de mahmureala a lui Botos, damigeana lui de rachie si un turnator (Ion Haiduc) surd care le vorbeste in parabole, reusesc sa complice povestea. Dupa alte aventuri petrecute intrun marfar si negocieri teribile cu Marinica (Horatiu George Fortun), macaragiul, reusesc sa puna clopotul in clopotnita bisericii. Dar reapare celelalt petitor al fetei si il blocheaza din nou. Noroc cu Ianas care reuseste sa descalceasca situatia.

Sabin Dorohoi a absolvit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, Regie Film in 2007 si a fost
prezent in diverse festivaluri studentesti cu productiile sale care au fost si premiate. In prezent pregateste un nou film de scurt metraj, lucreaza ca asistent de regie la productii publicitare, regizor de videoclipuri muzicale si a colaborat in calitate de regizor pentru productii TV.

Alex Traila a absolvit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, Imagine de Film in 2007, a lucrat in calitate de director de productie pentru diverse spoturi publicitare pana in 2008. In paralel a infiintat o casa de productie, Steppenwolf Film, care si-a inceput efectiv activitatea in 2007, de atunci a produs si a filmat ca director de imagine videoclipuri muzicale, a oferit servicii de productie pentru casele de productii consacrate din Romania. In 2009 a finalizat productia scurt metrajului “Clopotul” a carui prima vizionare nationala va avea loc in cadrul Festivalului International de Film de la Iasi, I.I.F.F. editia 2009.

Dan Draghicescu, producator delegat al productiei si senior TV producer a sprijinit participarea filmului la Reykjavik International Film Festival 2009.

Pentru mai multe detalii despre echipa care a participat la realizarea filmului, materiale foto si video va rugam sa accesati pagina oficiala a filmului www.clopotul.wordpress.com.

Alex Traila
Producator
Steppenwolf Film
+40 747 28 98 93
alex@steppenwolf.ro
www.steppenwolf.ro

Sabin Dorohoi
Regizor
contact@sabinmovies.com
www.sabinmovies.com

Dan Draghicescu
Producator Delegat
Dan.draghicescu@kolectiv.ro
www.kolectiv.ro
alex@steppenwolf.ro
http://www.clopotul.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *