Aplicatii educative pentru copii

Trebuie sa recunosc, nu prea ma incanta ideea de a initia copilul sa se joace pe calculator/ tableta si alte asemenea. As fi vrut sa aman cat mai mult momentul in care copilul meu sa aiba acces la asa ceva, insa, intre timp mi-am schimbat, partial, opinia.
Sunt inca impotriva utilizarii excesive a jocurilor si aplicatiilor si de asemenea, cred ca e nevoie de un control strict din partea parintilor.
Deocamdata suntem la momentul descoperirilor si tot cautand aplicatii adecvate varstei lui R, am dat peste cateva foarte interesante!
M-am orientat catre cele gen puzzle, invatarea limbii engleze, dezvoltarea atentiei, educatie muzicala, dezvoltarea gandirii si a memoriei.
Iata peste ce am dat:
Mobile Montessorri este o aplicatie ce foloseste principiile Montessori
Pentru educatie muzicala
Puzzle
Jocuri de memorie

Activitati ideale pentru vacata 🙂

Astept propuneri de aplicatii educative 🙂

9 thoughts on “Aplicatii educative pentru copii

  1. Buna, Claudette! Ma bucura faptul ca mai gasim online si mamici care nu considera responsabilitatea = privarea de calculator. Orice am face, calculatorul va intra in aria celor mici odata cu inceperea scolii, daca nu chiar de la gradinita (unele avand deja cursuri pentru copii). Si pana la urma asa este mai bine, le putem insufla responsabilitatea fata de computer si tehnologie de acasa, noi suntem cei mai buni profesori si modelul lor la varste mici, prin urmare am da dovada de responsabilitate daca am filtra pentru ei in loc sa interzicem si sa ii obligam sa se arunce nepregatiti in aceasta lume.

    Ei bine,

    Ti-as recomanda si

  2. De obicei ce interzicem prezinta o atractie mai mare pentru copil. Si intradevar calculatorul este o realitate a vietii noastre, nu avem ce face. Ca orice alt lucru, trebuie sa-i invatam sa-l foloseasca responsabil si de la varsta potrivita. Cred ca cel mai important este sa avem grija sa completam acest timp in care copilului ii este permis sa se joace la calculator cu timp in care se joaca afara, cu prietenii, si in care noi, parintii, ne alocam timp sa ne jucam cu el.

  3. ai perfecta dreptate. pana la urma, noi ii invatam atitudinea fata de “obiectele” care ne inconjoara si sta in puterea noastra sa nu inteleaga copilul exact ceea ce n-am vrea sa inteleaga.
    multumesc pentru parerea ta!

  4. Buna! Ma intereseaza foarte mult acest subiect! Vreau sa cunosc cat mai multe pareri ala mamicilor in legatura cu utilizarea aplicatiilor educative de catre micutii lor.Mie, spre exemplu imi plac foarte mult si chiar le consider foarte utile joculetele si aplicatiile edu de la PitiClic, foarte raspandite prin gradinite.Au foarte multe astfel de materiale si partea minunata e ca acopera cam toate domeniile, romana, mate, ecologie, stiinte…Voi le folositi? ce impresie v-au lasat?

  5. Am incercat mai multe aplicatii educative impreuna cu cei mici (nivel prescolar). am ramas impresionata in special de cele din seria PitiClic, mi se par bine realizate si cu mult continut educativ de calitate. Mai jos sunt cateva exemple testate de mine:

    http://www.appszoom.com/android_applications/education/matematica-pt-pregatitoare-i_fnblo.html?nav=related

    http://www.appszoom.com/android_applications/education/piticlic-silabe_fjfen.html?nav=related

    http://www.appszoom.com/android_applications/education/povestea-lui-dintisor_ceghd.html?nav=mfta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *