Sirop din muguri de pin

De la mancare

Vremea este numai buna pentru o plimbare la munte, asa ca nu uitati sa culegeti mugurii de pin/brad. Sunt atat de parfumati si frumosi in soare!
Trebuie sa fie de un verde deschis si de maxim 5 cm lungime.
Beneficiile pentru sanatate sunt multe. Eu i-am cules sa fac un sirop pentru a-l folosi in ameliorarea durerile de gat si a tusei, dar si pur si simplu pentru a prepara o bautura racoritoare aromata cu apa plata sau minerala, in care sa scufund unu – doua cuburi de gheata :).

Azi i-am cules (cam 400 g), i-am spalat si i-am pus la fiert intr-o craticioara, cu apa cat sa-i acopere. Dupa ce au dat cateva clocote, i-am acoperit si maine voi strecura apa, o voi masura si impreuna cu aceeasi cantitate de zahar (daca voi avea 700 ml apa, voi pune 700 g zahar, de ex.) voi lega un sirop. Siropul il voi pune in sticle si-l voi trimite frumos in camara :). Voi adauga si niste zeama de lamaie, dar merge si fara. Nu cred ca va rezista mult, dar poate voi avea timp sa mai fac o tura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *