Arome turcesti

De la mancare

M-a apucat asa un dor de duca…si cum nu prea se poate, voi incepe azi o calatorie culinara.
Prima vizita este Turcia.
Am gasit reteta pe bananachocolate.wordpress.com si mi-a facut cu ochiul. Este o reteta simpla, ingredientele se gasesc cu usurinta si din intamplare avea in casa toate cele nacesare.
Este vorba de supa – crema de linte rosie si morcovi, usor picanta. Abia am luat-o de pe foc si nu va spun cum miroase in bucataria mea! Eu sunt si mare fan chimen :).
Aceasta este reteta dupa care m-am ghidat eu: supa picanta.
Am pus putin chimenul in tigaia incinsa

De la mancare

si apoi l-am pisat

De la mancare
De la mancare

Am curatat morcovii si ceapa (cred ca am pus cam multi morcovi, de teama sa nu iasa prea putina :)).
In craticioara am incins uleiul de masline impreuna cu chilli si chimenul pisat, apoi am adaugat laptele, morcovii, ceapa, cubul de supa de gaina si apa. Le-am lasat sa fiarba bine si apoi am adaugat lintea rosie. Am amestecat din cand in cand pentru ca se umfla. Dupa ce lintea a “inflorit”, am oprit focul, am strecurat supa

De la mancare

si legumele le-am pisat fin cu blenderul.
Am amestecat supa cu legumele pasate si gataaaaaaa!

De la mancare

Gustul este demential!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *