Biblioteca parintilor

M-am gandit sa continui demersul de a evidentia cartile dedicate cresterii, educarii, ingrijirii si mai ales intelegerii copiilor. Spun sa continui, pentru ca am mai facut referiri la carti utile si aici, cand am prezentat cartea “Anii magici”.
Nu stiu ce m-as fi facut fara aceste carti. Au fost si sunt in continuare sfatuitori de nadejde, ca niste vechi prieteni la care ma intorc de fiecare data cand ma confrunt cu o situatie in care eu, noi sau R nu ne simtim confortabil sau suntem intr-o situatie ce ar putea degenera.
E drept ca am mai dat din ele, asa cum la randul meu am primit cand R era bebelus, dar am mai gasit cateva prin casa.
Pentru perioada de bebelus am avut cartea sotilor Capraru, editia ff veche si am putut sa fac comparatie intre felul in care se cresteau copiii acum 30 de ani (si noi printre ei) si cum se cresc acum. Acolo este foarte multa informatie valabila inca (este si o reeditare a cartii, nu cu foarte multe modificari) si ma interesau cresterea in greutate pe luni, diverse retete pentru bebelusi, informatiile despre boli etc.
Am mai avut la indemana si cartea ” Ingrijirea sugarului si copilului” a Dr. Spock

De la Zmeu

o viziune americana a ingrijirii bebelusului si copilului. Abordeaza o multitudine de probleme precum alimentatie, comportament, disciplina, stres, siguranta si sanatate. Este o carte in care gasesti o parere cam despre orice problema cu care te-ai putea confrunta.
O carte foarte bine structurata este si “Cresterea copiilor de la o zi la sase ani.

De la Zmeu

Manualul parintilor”, de Anne Bacus. Cartea o gasiti pe site-ul Teora. Ea descrie caracteristicile copiilor, pe varste, avand o sectiune si despre jocuri.

Voi reveni cu un post despre cartile in care eu am gasit solutii, sfaturi si idei pentru a intelege, a transmite, a educa si a ajuta copilul sa evolueze frumos.

1 thought on “Biblioteca parintilor

  1. Pingback: Din biblioteca mea de mama | Claudette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *