Un joc pe saptamana – 7

De la Zmeu

Activitatea aceasta am gasit-o pe un blog in care este promovata educatia Montessori. Am dat de blogul acesta la Raluca pe blog, fiind recomandat de Ramona, o mamica pasionata de acest tip de educatie.
Am poposit mult pe blogul cu pricina si R i-a tot vazut pe cei doi baietei cum faceau diferite activitati. Am ajuns si la o fotografie in care cei doi frati, impreuna cu alti copii stateau pe trepte si mancau mere. R mi-a cerut si el un mar sa manance cu copiii :).
Dar sa revin la activitatea de azi, in care mi-am propus sa sortam mijloacele de transport in functie de mediul in care se deplaseaza.
Am pregatit cele trei borcane, pe care i le-am prezentat lui R (nu le-am pus etichete pentru ca R nu stie sa citeasca :D) si am strans de prin casa avioane, elicoptere, masinute, o locomotiva, doua barci. Le-am amestecat si l-am rugat pe R sa-mi spuna pe unde circula, pe pamant, pe apa sau prin aer si sa le aseze in dreptul borcanului corespunzator.

De la Zmeu

Mi-a propus sa desfacem borcanul cu apa, sa plimbam barcile, dar si-a dat seama ca n-au loc 🙂 si am avut o dificultate cu locomotiva…ca “nu merge pe pamant, merge pe sine” …o buna ocazie de a lamuri problema :).

De la Zmeu
De la Zmeu

Activitatea se poate face si cu figurine reprezentand animale/ pesti/ pasari si asocierea cu mediul in care-si duc viata.

2 thoughts on “Un joc pe saptamana – 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *