Desene animate

R este un copil foarte energic, ar alerga si s-ar catara toata ziua, ba pe scaune, ba pe spatarul canapelei, s-ar vajai prin casa cu bicicleta…si ar sta cu ochii la Tv…asta daca l-ai lasa de capul lui, ceea ce se intampla in marea majoritate a timpului. Pentru ca vremea de afara ne forteaza sa stam mai mult in casa, Tv-ul a inceput sa ocupe un loc de cinste in programul lui zilnic si desenele animate care nu se mai termina, il tin captiv intr-o lumea a personajelor si nu-l lasa nici sa manance, sa doarma…
Trebuia sa luam masuri, ca nu se mai putea. “Ma culc dupa Scooby- Doo”! Dupa ce se termina S-D: “mama, sa stii ca imediat dupa Tom si Jerry ma duc la culacre”….”mai stau sa mai vad un episod si gata!!!” si uite asa noi cadeam franti si el statea gura casca la desene animate.
Asa ca am incercat sa-i fac un program, sa nu mai depasim ora 22.00. In prima faza a mers foarte bine vreo saptamana, dupa ce am facut un pact, ca dupa Scooby – Doo se culca. Si chiar daca-l lasam singur in camera, dupa Scooby se culca singurel. Ei…dar dupa un timp a inceput iar…doar un episod!! te rog, lasa-ma sa mai vad si episodul asta!! i-auzi, incepe….
Urmatorul pas a fost sa-i distrag atentia, sa mut pe un program fara acces si sa-i spun ca s-au decis cei de la Boomerang sa intrerupa programul, sa se poata odihni copiii, sa aiba mai multa energie a doua zi. Asa ca i-am propus sa citim o poveste…si o tot citim in fiecare seara, pe aceeasi! Am invatat-o pe dinafara, dar tot pe aia o vrea 🙂
Important este ca am scapat de Tv…dupa ce citim sau spunem pvestea, il iau in brate si adoarme numaidecat…la cat alearga ziua…:)

4 thoughts on “Desene animate

  1. Singurele desene animate care sunt potrivite pentru cei mici dupa parerea mea sunt desenele animate vechi de Disney, ca de exemplu Alba ca zapada, Frumoasa si bestia, Cenusareasa sau Pisicile aristocrate.

  2. Daca ar fi dupa el, S. ar sta non stop la desene. In ultima vreme l-am pedepsit mai mult sa nu se mai uite la desene (inlocuind alte pedepse cu asta, si pentru moment are eficienta), dar si eu ma simt mai bine ca nu se mai uita atat de mult. Nu mai depaseste 2 ore (in 2-3 reprize) cum se intampla la inceputul iernii.

  3. vine ea vara 🙂
    despre pedeapsa stiu ca trebuie sa fie adecvata situatiei, cum spui si tu, asta nu va functiona prea mult timp. de fapt il pedepsesti pentru ca se uita la desene (daca stai sa te gandesti, asta intelege si el). adica eficienta acestei pedepse este ca nu se mai uita la desene, nu ca nu va mai face lucrul pentru care ai vrea tu sa-l pedepsesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *