LifeStyle

Placinta (Clafoutis) cu caise

Ingrediente:  3 oua, 75 g faina, un praf de sare, 75 g zahar, 2 linguri ulei de masline, 50 g smantana, 10 g unt, 200 g caise.

Preparare:

Caisele se pun intr-o strecuratoare si se trec prin jet de apa. Se sterg cu un prosop de hartie, se taie in jumatati si se indeparteaza samburii.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, uleiul, smantana si galbenusurile. La sfarsit se amesteca usor, cu o lingura de lemn, albusurile.

In forma unsa cu unt se aseaza caisele, apoi aluatul, si se coace pana se rumeneste, cam 30 min.

Se serveste cu un vin alb demisec sau un suc de caise, pentru copii.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *