RETETE CULINARE

Ciuperci calde cremoase – aperitiv

Ingrediente: o bucata mica de paine rustica, ciuperci salbatice 350 g, un buchet mic de patrunjel verde, ulei de masline, 1/2 ceapa, curatata, sare de mare si patrunjel proaspat macinat, 150 ml smantana, 1 lamaie, 30 g unt.

Preparare:
Se incalzeste cuptorul la treapta cea mai mica si se incalzeste painea pentru servit.
Ciupercile se periaza usor pentru a indeparta orice resturi de pamant.
Intr-o tigaie mare si fierbinte se topeste untul. Se adauga putin ulei de masline, ciupercile, ceapa felii, sare si piper. Se amesteca bine si se tine la foc pentru 8 min, sa se caramelizeze ciupercile si sa se inmoaie ceapa.
Se adauga patrunjelul tocat, apoi smantana. Se fierbe pentru un min, apoi se adauga lamaie, sare si piper.

Se serveste cu bucati rupte din painea calda de la cuptor si decorata cu patrunjel verde.

Cumpara un robot de bucatarie la super oferta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *