LifeStyle

Cidru fierbinte – rasfat de sezon

Nimic nu se compara cu aroma cidrului! Iar dacă mai este făcut în casă şi mai adaugi un strop de scorţişoară, atunci este de-a dreptul o băutură divină. Iată secretul cidrului chiar în casa ta!
Porţii: 5
Calorii: 200 /porţie

Ingrediente:

suc de mere
cuiÅŸoare

scorţişoară beţişoare

zahăr brun
Pune un litru de suc proaspăt de mere pe sobă sau pe aragaz. Adaugă puţin zahăr brun după gust. Mai pune la fiert 1 lingură de cuişoare şi 3 beţişoare de scorţişoară.

Adu cidrul la un punct de fierbere în timp ce amesteci constant în el. Lasă oala neacoperită astfel încât tu şi familia sau oaspeţii tăi să se poată bucura de aroma delicioasă a cidrului.

Odată ce cidrul a fiert, lasă focul mai moale timp de încă 15 minute pentru a lăsa toate gusturile să se combine. Amestecă din când în când. Dă la o parte condimentele din băutură şi pune cidrul în cănuţe sau alte pahare speciale pentru astfel de băuturi.

Trucuri:

Adaugă puţin rom sau brandy pentru a-i da savoare şi a te încălzi într-o zi cu adevărat friguroasă.

Pentru a decora poţi să tai felii subţiri de măr pe care să le laşi să plutească in cidru. O să arate foarte bine şi o să-i dea o savoare diferită.

Sursa: www.idieta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *