MUZICA

Chitaristul lui Smiley printre cei mai buni din lume

Marius Pop, chitaristul vedetei pop Smiley, reprezinta Romania la prestigiosul concurs Guitar Idol 2009. El s-a inscris n aceasta lupta, la categoria jazz/fusion, cu o versiune “on steroids” a piesei First Step.

Oradeanul Marius Pop are 25 de ani si este fiul chitaristului Calin Pop de la formatia Celelalte Cuvinte. El a studiat chitara de mic si si-a dedicat mare parte din viata acestui instrument. Ca urmare el este singurul chitarist romn care a ajuns in finala online a acestui concurs si are toate sansele sa se califice in finala live organizata la Londra in cadrul London International Music Show.

La aceasta competitie internationala s-au nscris peste 1500 de chitaristi din toata lumea. Au mai ramas 120 prinre care si Marius. Dintre acestia, doar 12 au sansa sa ajunga in finala live a concursului de la Londra.

Marius nu este la primul concurs de acest fel. In vara anului trecut a participat la Shredder Search organizat de Dean Guitars unde a ajuns intre primii 15 din peste 3000 de participanti din toata lumea. Concursul la care participa de aceasta data este cel mai important concurs de chitara al momentului, iar miza este pe masura. Daca va ajunge in finala, Marius isi va dovedi talentul in fata unui juriu format din nume celebre din industria muzicala si va avea sansa sa-si lanseze cu adevarat cariera.

Puteti sa-l ajutati pe Marius sa ajunga acolo unde merita votand pana pe 5 mai pe site-ul concursului www.guitaridol.tv sau accesand link-ul de pe pagina personala www.chitarist.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *