LifeStyle, Sanatate

Cercetătorii germani au descoperit o substanţă care combate HIV

Cercetătorii germani, care au verificat circa un milion de substanţe naturale din sângele uman, au detectat una care combate HIV, ceea ce le oferă speranţe pacienţilor care suferă de SIDA care nu răspund la tratamentele tradiţionale.
Echipa de cercetători de la spitalul universitar german din Ulm a publicat rezultatele studiului în jurnalul american Cell. Ei precizează că substanţa este o peptină care inhibă HIV şi îl împiedică să se ataşeze de celulele din corpul uman.
Cercetătorii, coordonaţi de Frank Kirchhoff şi Jan Muench, au aflat şi că respectiva substanţă poate fi modificată pentru a acţiona mai eficient împotriva HIV.
“Sperăm să începem studiile pe subiecÅ£i umani anul acesta”, a declarat Wolf-Georg Forssmann, unul dintre cercetători. El a adăugat că testele pe animale, care trebuie realizate înaintea celor pe subiecÅ£i umani, sunt aproape finalizate.
Cercetătorii au analizat peste un milion de substanţe prezente în sângele pacienţilor care făceau dializă. Această substanţă, care este parte a unei proteine sangvine cunoscute, inhibă funcţionarea proteinei de la suprafaţa HIV. Testele de laborator au indicat că virusul care determină SIDA nu este rezistent la această proteină naturală.
În cazul în care testele clinice cu această proteină vor avea succes, medicii vor avea la dispoziţie o nouă armă împotriva virusurilor care au suferit mutaţii şi nu mai reacţionează la medicamentele existente.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *