LifeStyle

Cătălin Mireuţă – de la Divertis la “Muzici cu personalitate”

Interpretul personajului “Vlahopol” din “Felix ÅŸi Otilia” (“PiaÅ£a Divertis”) va intra sâmbătă de la ora 14:30 (ÅŸi în reluare marÅ£i, ora 23:00) în pielea omului de radio, pe CITY FM, la “Muzici cu personalitate”, emisiunea realizată de Lucian Moga.

Muzicile propuse reunesc nume cu greutate: “Deep Purple”, “Santana”, “Queen”, “Pink Floyd”, “Supertramp”, Joe Satriani, Sting, Joe Cocker, John Lee Hooker si Annie Lennox.

Cătălin Mieruţă a intrat în Divertis, împreună cu Gyuri Pascu, în 1987, la ÅŸase ani de la formarea grupului. Au făcut glume voalate până în 1989 ÅŸi au păstrat aceeaÅŸi tentă subtilă; dacă lucrurile s-ar spune pe faţă, ar fi “ca un ciomag in cap”. Invitatul “Muzicilor cu personalitate” va dezvălui la CITY FM cine l-a botezat pe “Vlahopol” din sceneta TV. Numele a fost pus de Toni Grecu, după un infirmier din armată.

Cătălin Mieruţă este unul dintre cântăreÅ£ii de bază din Divertis, având experienţă ÅŸi studii muzicale. A cântat la chitară într-o trupă de liceu ÅŸi a făcut backing vocals, iar în perioada în care a studiat vioara nu scăpat de apelativele “scârÅ£a-scârÅ£a”.

Poate cea mai savuroasă parte a emisiunii descrie tăierea porcului, o tradiÅ£ie ameninÅ£ată de integrarea europeană. Cert este că transcrierea nu face nici pe jumătate din momentul radiofonic al “Muzicilor cu personalitate”: “patru malaci se duc dimineaÅ£a la cinci, năvălesc peste porc în coteÅ£, ăla începe să guiÅ£e pe-acolo, îl prind de picioare, îl năucesc, îl leagă, sar pe el ÅŸi unul dintre ei, pac!, îi bagă cuÅ£itul, dacă-l nimereÅŸte, bine, dacă nu, îl mai dă pe-alături, porcul fuge, guiţă…”. Un motiv în plus să ascultaÅ£i emisiunea.

Detalii pe: http://www.cityfm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *