Sanatate

Cancer de esofag: 3000 decese pe an in Franta

Descris prima data de medicul arab Avenzoar 1073-1162, cancerul de esofag afecteaza in general barbati de 55 de ani, acestia fiind cam 80% dintre cazuri. In fiecare an apar 5000 cazuri noi in Franta si 3000 decese sunt inregistrate anual.
Potrivit Federaţiei Naţionale a Centrelor pentru lupta împotriva cancerului, cazurile de cancer de esofag se gasesc in proportie de 80% in mediul rural, in special din cauza intoxicatiei cu alcool si tutun.
Primele simptome pot fi dificultati la inghitire, ce pot duce in timp la scadere in greutate datorate reducerii alimentatiei. Problema este luata mai in serios abia cand apar simptime ca pierdere de sange, tuse, schimbare a vocii, dureri in piept sau la baza gatului.
Pentru stabilirea diagnosticului este necesara o endoscopie. Tratamentul presupune in general o operatie pentru indepartarea leziunii, asociata sau nu cu radioterapie sau chimioterapie, pentru a reduce riscul reaparitiei.
In unele cazuri tratamentul se poate face cu ajutorul radiatiilor.
In ciuda progreselor din ultimii ani, prognosticul in cazul cancerului de esofag este destul de rezervat.

Cancer de esofag: 3000 decese pe an in Franta
Descris prima data de medicul arab Avenzoar 1073-1162, cancerul de esofag afecteaza in general barbati de 55 de ani, acestia fiind cam 80% dintre cazuri. In fiecare an apar 5000 cazuri noi in Franta si 3000 decese sunt inregistrate anual.Potrivit Federaţiei Naţionale a Centrelor pentru lupta împotriva cancerului, cazurile de cancer de esofag se gasesc in proportie de 80% in mediul rural, in special din cauza intoxicatiei cu alcool si tutun.Primele simptome pot fi dificultati la inghitire, ce pot duce in timp la scadere in greutate datorate reducerii alimentatiei. Problema este luata mai in serios abia cand apar simptime ca pierdere de sange, tuse, schimbare a vocii, dureri in piept sau la baza gatului.Pentru stabilirea diagnosticului este necesara o endoscopie. Tratamentul presupune in general o operatie pentru indepartarea leziunii, asociata sau nu cu radioterapie sau chimioterapie, pentru a reduce riscul reaparitiei.In unele cazuri tratamentul se poate face cu ajutorul radiatiilor.In ciuda progreselor din ultimii ani, prognosticul in cazul cancerului de esofag este destul de rezervat.

Sursa: fr.news.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *