RETETE CULINARE

Budinca englezeasca a la Jamie

Ingrediente: 1 borcan dulceata de zmeura, 4 oua, 600 ml lapte, 100 g pesmet, 200 g zahar, un praf de sare, o lingurita extract de vanilie.

Intr-un vas termorezistent se aseaza dulceata de zmeura in strat gros de 2 cm.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu laptele si 85 g zahar, apoi se adauga extractul de vanilie si pesmetul. Se toarna usor peste zmeura si se da la cuptor pana se intareste, cam 30 min.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de zahar si restul de zahar, pana se intaresc ca la bezea.

Cand compozitia de la cuptor este inca moale dar are crusta deasupra se aseaza albusul batut spuma si se mai lasa ca cuptor 15 min, sa te intareasca putin bezeaua in exterior.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *