Evenimente

Bregovic, la finala selecţiei naţionale Eurovision

Din dorinţa de a realiza un eveniment deosebit, care să-i introducă pe concurenţi în magia unui concurs aproape de ceea ce realizează organizatorii de peste hotare, dar şi pentru a şterge scandalurile care au planat constant asupra preselecţiei româneşti, TVR a anunţat un invitat-surpriză în cadrul marei finale a Eurovision România.
Goran Bregovic va urca pe scenă în cadrul ultimei etape a selecÅ£iei naÅ£ionale a concursului de anul acesta, de pe 23 februarie, pentru un concert excepÅ£ional, care să-i “încingă” pe telespectatori ÅŸi să îi relaxeze pe concurenÅ£i după efortul depus în timpul evenimentului, dar ÅŸi să le reducă oarecum emoÅ£ia votului final.
“ÃŽntrucât anul acesta concursul se va desfăşura la Belgrad, ne-am gândit să intrăm în atmosfera de acolo ceva mai devreme ÅŸi să aducem în casele românilor o fărâmă din spiritul sârbesc. Goran Bregovic este, cred, mai mult decât atât ÅŸi ne bucurăm că a acceptat invitaÅ£ia noastră de a susÅ£ine un recital în finala de la TVR”, a declarat Ioan Duma, manager de proiect al SelecÅ£iei naÅ£ionale.
Goran Bregovic s-a născut la Sarajevo, pe 22 martie 1950, şi este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai Balcanilor.
Compozitor ÅŸi chitarist de excepÅ£ie, a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora. A devenit celebru la nivel internaÅ£ional prin muzica filmelor lui Emir Kusturica (“Vremea Å£iganilor”, “Arizona Dream”, “Underground”). De asemenea, el nu este la prima vizită în Å£ara noastră, dar se află în faÅ£a primului concert de acest gen la televiziunea naÅ£ională.

Sursa: Curentul 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *