FILME

BOOGIE la Cannes

Lungmetrajul BOOGIE al regizorului Radu Muntean va avea premiera oficială vineri, 16 mai, în cadrul Quinzaine des Realisateurs, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, care seclecteaza filme de autor.

BOOGIE merge la Cannes cu o echipa formată din Radu Muntean, scenariÅŸtii Alex Baciu ÅŸi Răzvan Rădulescu, producătorul DragoÅŸ Vîlcu, DragoÅŸ Potop – director de producÅ£ie ÅŸi actorii DragoÅŸ Bucur, Anamaria Marinca ÅŸi Mimi Brănescu.

Premiera oficială a filmului va avea loc vineri seara, la ora 17:00, la Theatre Croisette. Olivier Père, directorul artistic al Quinzaine, va prezenta filmul şi echipa. În dimineaţa aceleiaşi zile, la ora 9:00, în aceeaşi locaţie, are loc vizionarea pentru presă, în prezenţa publicului. La finalul acesteia, Olivier Père va media o discuţie între realizatori, public şi presă. BOOGIE va mai rula în cadrul Quinzaine des Realisateurs sâmbătă, 17 mai, la ora 11:30, la cinematograful Les Arcades şi la ora 22:00, la Studio 13, această vizionare fiind urmată de o discuţie între regizor şi public.

« BOOGIE e un “teenage movie” cu un casting «greÅŸit »: rolul adolescenÅ£ilor e jucat de bărbaÅ£i de treizeci ÅŸi ceva de ani», spune Radu.

Plecat cu soţia, Smaranda (Anamaria Marinca) şi Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanţa legală de 1 mai, Bogdan Ciocăzanu (Dragoş Bucur) se întâlneşte întâmplător cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Brănescu) şi Iordache (Adrian Văncică), la data şi locul de care îi leagă cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinereţe. E o întilnire cu vremurile bune, atunci când viaţa era frumoasă şi fără responsabilităţi. Acum însă lucrurile s-au schimbat, diferenţele dintre ei s-au mărit, iar prietenia nu mai poate fi o relaţie care se bazează doar pe gusturi comune la femei, băutură şi echipe de fotbal.
« Încercarea celor trei de a-şi recupera tinereţea într-o noapte se aseamănă într-un fel cu cea a unei vechi trupe de rock care deşi s-a desfiinţat, se reuneşte după ani pentru un ultim concert », spune Radu Muntean. « Şi deşi concertul are ceva din farmecul de altădată, oamenii nu se mai simt pe scenă, tobarul nu mai ţine ritmul, iar solistul a chelit şi îşi pierde vocea după a doua piesă. »

 

O co-producţie MultiMedia Est şi Antena 1 şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei, BOOGIE este reprezentat pe plan internaţional de Maximum Film Intl, din Canada.

Filmul va rula pentru prima dată în România la Cluj, în cadrul Zilelor Filmului Românesc ale TIFF şi va intra în circuitul cinematografelor din toată ţara în toamnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *