Concerte

Benone Sinulescu, concert la Focsani

Joi seara la ora 19, Scorpion, unicul dealer Volkswagen si Audi pe judetele Vrancea, Buzau, Galati si Braila, va invita, in calitate de partener al evenimentului, sa luati parte la concertul extraordinar al artistului Benone Sinulescu. Acest concert este o continuare a seriilor concertelor live incepute in aceasta vara de Scorpion la Intim, serie ce a debutat cu concertul extraordinar al formatiei Directia 5 pe 16 iunie, apoi Proconsul pe 21 iunie si va continua si dupa acest recital Benone Sinulescu cu alte trupe romanesti de prestigiu.     Biografie Benone Sinulescu

Unul dintre cei mai iubiti si apreciati interpreti ai cantecului popular romanesc, “nea Beni”, cum ii spun adevaratii prieteni, s-a nascut pe 24 mai 1937 in Siriu, judetul Buzau. Fiu de parinti muncitori si de o verticalitate rara , Benone Sinulescu a avut chemare catre muzica inca de la o varsta frageda. Primele experiente muzicale ale sale s-au derulat in corul bisericii : “Cantam la denie si la prohod”, povesteste nea Beni. In plus ii placea la nebunie sa inventeze cantece dar sa si adauge alte cuvinte pe melodii deja cunoscute numai atunci cand nu le mai stia sau le uita.

Dupa terminarea scolii elementare, ciclul 1 din Siriu, nea Beni devine solistul scolii din Plescoi si dirijorul corului. Mandrindu-se cu faptul ca tatal sau a avut un glas superb pe care de altfel l-a si mostenit, nea Beni avea deja la varsta de 12-13 ani un repertoriu extrem de vast, cunoscand pe de rost cantecele Ioanei Radu, Mariei Tanase, Mariei Lataretu si ale lui Ion Luican.

Primele inregistari radio nu au intarziat sa apara. In anul 1956 a inregistrat “Straina mamei, straina”, “La Lenuta sub cerdac” si “In muntii Buzaului”. Avea doar 18 ani. Evident au urmat si concertele de mai mare anvergura. Simpatia de care se bucura nea Beni era de nedescris. Oamenii il asteptau ca pe painea calda sa vina in orasul lor. Tot in acea perioada au inceput sa apara si concertele de peste hotare. Impreuna cu ansamblul “Ciocarlia”, Benone Sinulescu a fost intr-un turneu la Moscova sustinand cateva concerte pe scena “Balsoi Teatr”. A urmat un spectacol grandios la Kiev, in cea mai mare sala de sport in fata a peste 10.000 de oameni. Succesul a fost debordant.

Dupa o vreme  Benone Sinulescu obtine un angajament de “juma’ de norma” in orchestra “Barbu Lautaru” a Filarmonicii de Stat “George Enescu”. In toata acea perioada le-a avut colege de scena pe Maria Lataretu, Maria Tanase, Ioana Radu, Mia Braia, Ion Luican, Angela Moldovan, Lucretia Ciobanu, Rodica Bujor, Ion Cristoreanu, Stefan Lazarescu, Emil Gavris, Alexandru Grozuta si multi altii.

In spectacolele sustinute pe scena Ateneului Roman, cu “Barbu Lautaru” s-a nascut ideea dialogului muzical cu Irina Loghin. Cum e si normal timpul a trecut dar nea Beni a ramas acelasi om plin de viata si voie buna si un chef nebun de a canta.

Anul 1999 ii deschide lui Benone Sinulescu un alt taram, inca neexploatat – cel al muzicii dance cu influente folclorice. Incepe cea mai interesanta colaborare muzicala din cariera sa avandu-i ca parteneri de scena pe baietii de la “Ro-Mania” (cel mai bine vandut grup etno-dance din Romania in ultimii ani). Pe langa aceste aparitii discografice alaturi de “Ro-Mania”, Benone Sinulescu mai colaboreaza, in timp, si cu : “K1” (“Dorule”‘ “Bordeiasul”), “Etno”, “Ho-ra”, “Double D”, Di Steffano, “BabyKat” (piesa “All Star” din 2002, “Unul pentru toti, unul de Craciun”).

In luna noiembrie a lui 2003, artistul lanseaza un al doilea album “etno-dance” intitulat “Bennymania”.Evenimentul a avut parte de o foarte buna mediatizare, inregistrat si retransmis in toata lumea de postul TVR International. Au cantat cu acea ocazie prietenii maestrului, trupe ca: Ro-Mania, Etno, Ho-ra si K1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *