LifeStyle

Basescu suspendat va merge la Universitate


 

Presedintele Traian Basescu va sosi in Piata Universitatii in aceasta seara, dupa ce Parlamentul a votat suspendarea sa, dupa cum a confirmat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale. In Piata Universitatii au inceput inca de la pranz sa se stranga bucuresteni care protesteaza impotriva Parlamentului. In jurul orei 13.30, aproximativ 60 de persoane se aflau in fata Teatrului National, avand pancarte cu mesaje de sustinere a presedintelui si contra actiunii Parlamentului, scrie www.hotnews.ro . Rezultatele oficiale ale votului Parlamentului: 322 de voturi “pentru”, 108 “impotriva” si 10 anulate. In momentul votarii au fost prezenti in sala 440 de parlamentari din totalul celor 465.
Votul parlamentarilor pe tema suspendarii presedintelui Traian Basescu a inceput la ora 14.10. 35 de minute mai tarziu, urnele au fost scoase din sala si a inceput numaratoarea. Timp de 171 de minute, reprezentantii grupurilor parlamentare si-au exprimat pozitia referitoare la subiectul dezbatut. Votul a fost secret, cu bile.
Pentru suspendarea presedintelui era nevoie de 233 din cele 465 de voturi posibile. Numarul total de mandate este de 469, dar patru sunt vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *