LifeStyle

Băsescu după tăcere: mă simt responsabil pentru România

<>, a spus azi Traian Băsescu, care a ținut primul discurs după suspendarea eșuată și revenirea la Cotroceni. Traian Băsescu a apreciat că raportul MCV, ce urmează să fie prezentat în decembrie sau ianuarie, va fi unul “dezastruos”, el menţionând că nici măcar nu s-a negociat desemnarea unui Avocat al Poporului, spune R.L.

 

Arătăm rău din punct de vedere al statului de drept şi e păcat pentru că arătăm bine din punct de vedere economic. Unul dintre motivele pentru care au fost suspendate fondurile europene este conflictul de interese.

România a făcut ceea ce a trebuit în momente de criză, s-a stabilizat macro-economic, se poate trece la creştere economică dar avem mari probleme de imagine. 20 de milioane de români plătesc factura pentru 470 de parlamentari.

De circa 5 luni, toate instituţiile statului sunt supuse unor atacuri continue, fie că vorbim despre ÎCCJ, ANI, DNA… toate sunt sub tirul puterii.

Politicienii trebuie să înţeleagă că ultimul an în care instituţiile statului au funcţionat sub influenţa partidelor politice a fost 2004. Nu voi renunţa acum să spun, de dragul liniştii pe care mi-o daţi, de dragul fotoliului de la Cotroceni, ‘Veniţi să negociem instituţiile!’. Exclus!.

Citiți declarațiile aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *