Concursuri

Bar Master Competition – Marea Finala

15 barmani din toata tara se vor lupta joi, 29 ianuarie, pentru Marele Premiu – Bar Master Competition.
Concurentii care vor fi prezenti in ultima faza a Bar Master Competition s-au calificat obtinand cele mai mari punctaje pe parcursul competitiei, in cele patru etape zonale desfasurate in Bucuresti (iunie), Mamaia (iulie), Timisoara (septembrie) si Cluj (octombrie).
Cei 15 concurenti vor incepe cu proba de calificare (Working Flair). In cea de-a doua si ultima proba (Free Style) vor accede cei mai buni 10 barmani, cei care au acumulat cele mai multe puncte in etape si calificarile finalei.
Proba care va stabili topul final – Free Style – este o proba in care fiecare barman va fi liber sa arate tot ceea ce stie in materie de spectacol de bar. Free Style presupune prezentarea unui show de bartending propriu, de maxim sapte minute. Nu sunt impuse bauturi, se poate lucra atat cu sticle pline, cat si goale, se pot prepara bauturi sau nu, cel mai important lucru fiind reactia din partea publicului. Juriul va analiza rutina ca un show de bar pe care un profesionist trebuie sa il prezinte in cadrul unui eveniment.
Formula deja consacrata a juriului (Marius Gogoasa, Costin Bucur si Costin Gogoasa) va fi completata de renumitul barman englez Neil Garner, reprezentant al BarWizards. Experienta internationala a lui Neil, dar si faptul ca este familiarizat cu Romania, vor asigura un nivel excelent al jurizarii.
Finala acestei editii a Bar Master Competition se va desfasura in restaurantul Champions (JW Marriott), incepand cu ora 19.00. Evenimentul este sustinut de De Kuyper, Pitu, Sierra Tequila, Rimerschmid, Pepsi, Prigat si supervizat de agentia de barmani profesionisti Exquisite Bar Solutions. Partenerii media ai evenimentului sunt Sapte Seri si Port.ro. Rezervarile se pot face la telefon 021.403.19.17 (restaurant Champions).
Mai multe informatii despre Bar Master Competition puteti afla accesand www.foodandbar.ro, unde pot fi gasite toate detaliile despre aceasta competitie.

__________________________________
Bar Master Competition (BMC) este liga nationala de barmani organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania.
Concursul se desfasoara dupa urmatorul sistem. Incepand cu luna iunie, se organizeaza patru etape de calificare, in care barmanii concureaza pentru a acumula puncte. Concurentii cu cele mai mari punctaje totale se califica in Finala.
BMC este o competitie deschisa tuturor barmanilor romani, cu varsta de peste 18 ani.
Prima editie a BMC a fost organizata in anul 2006.

Premii BMC 2008

Etape (per etapa)
Locul 1 – 500 euro
Locul 2 – 300 euro
Locul 3 – 200 euro
Locul 4 – 150 euro
Locul 5 – 100 euro

Finala
Locul 1 – 2.000 euro
Locul 2 – 1.200 euro
Locul 3 – 800 euro
Locul 4 – 400 euro
Locul 5 – 250 euro

Cel mai bun “Free style” – 500 euro

Total premii BMC 2008: 10.150 euro

__________________________________

Clasament general dupa etapele de calificare
Loc Nume concurent Punctaj total
1Ionut Ivanov2480
2Luca Valentin2389.5
3Bogdan Costiniu2302
4Liviu Croitoru2200.5
5Razvan Dinu2079
6Claudiu Campos2074.5
7Adrian Caradeanu2071.5
8Viorel Munteanu1166
9Luca Daniel833
10Tase Prodea794.6
11Catalin Fuior603
12Adrian Epure576.6
13Costin Gache528
14Costin Tarsoaga509
15Osman Ergean354
16Rares Gazdac345
17Vasile Sima300
18Lent Alexandru286
19Victor Mandru244
20Petcu George217

Food & Bar Magazine este o revista business-to-business dedicata managerilor si specialistilor din sectorul horeca (restaurante, baruri, cafenele, cluburi etc). Fondata in aprilie 2005, publicatia s-a impus pe piata media ca revista tendintelor in acest domeniu.
Food & Bar Magazine este o publicatie a Business Publishing Group, care mai editeaza publicatiile Piata – revista bunurilor de larg consum, Pharma Business – revista de management medical si farmaceutic, Financial Director si Modern Buyer – revista achizitorilor din Horeca si Retail.

http://www.bpgroup.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *