LifeStyle

Aurora Shopping Mall, centru comercial la Buzau

Aurora Shopping Mall, cel mai mare si atractiv centru comercial de tip mall isi va deschide portile pentru buzoieni joi, 27 noiembrie 2008. Localizat in partea de nord a orasului intr-o zona urbana aflata intr-o puternica expansiune din punct de vedere imobiliar, atat rezidential cat si comercial, complexul este dezvoltat pe un teren de 2,3 ha. Constructia este structurata pe 3 nivele (subsol, parter si etaj), avand  o suprafata totala de cca. 40.000 mp, dintre care aproximativ 25.000 mp cu destinatie de galerie comerciala.

Zona de parcare realizata la subsol ocupa o suprafata desfasurata de peste 14.000 mp si asigura o capacitate de parcare pentru peste 450 de autoturisme. Accesul in noul complex este facilitat prin intermediul trotuarelor rulante, al scarilor rulante si lifturilor panoramice, de la nivelul parkingului subteran pana la parter si etaj.

Aurora Shopping Mall este dezvoltat conform ultimelor tendinte pe piata de retail si isi propune sa ofere clientilor combinatia optima intre shopping, distractie si petrecerea timpului liber. Tot aici sunt disponibile servicii diverse si complete, de la farmacii, banci, pana la servicii de telefonie mobila, optica sau curatatorie, cat si o arie de importanta de fashion, in peste 60 de spatii cu suprafete cuprinse intre 60 si 6.000 mp.

Dezvoltatorul complexului comercial Aurora Shopping Mall este COMETEX, compania de real estate a grupului ALTEX. Planificata si proiectata incepand cu toamna anului 2006, constructia Aurora Shopping Mall a demarat in august 2007.

Aurora Shopping Mall a insemnat o investitie de peste 25 milioane euro, din care 3,4 milioane euro reprezinta contravaloarea terenului. Finantarea este asigurata partial de societatea dezvoltatoare si completata prin contractarea unui credit de la INVESTKREDIT Viena.

INVESTKREDIT Viena este o banca specializata care vizeaza ca oportunitati de afaceri segmente de nisa ale pietei imobiliare si corporative. Pietele principale din Europa Centrala sunt Austria, Germania, Elvetia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Republica Ceha, Ungaria si Romania.

Aurora Shopping Mall a fost proiectat de VST ARCHITECTS Bucuresti si beneficiaza de un concept complet de branding si imagine elaborat de agentia de branding no.1 in lume, LANDOR.

Noul proiect are ca antreprenor general firma BAUMEISTER SRL, componenta a grupului NOVA TRADE. Proiectul arhitectural al mall-ului se inscrie in planurile urbanistice de dezvoltare ale municipiului Buzau si a beneficiat de sprijinul autoritatilor locale – Primaria Municipiului Buzau si Consiliul Judetean Buzau.

COMETEX a atras in proiect cel mai mare hypermarket din Romania, CARREFOUR, care are alocata o suprafata de 6.500 mp, si care, alaturi de ALTEX, constituie principalele ancore ale mall-ului.

ALTEX, retailerul numarul 1 in Romania in domeniul produse electronice, electrocasnice, IT, comunicatii si multimedia, deschide un nou magazin in cadrul Aurora Shopping Mall.

Agentia Cushman & Wakefield Activ Consulting, firma specializata in consultanta imobiliara, a fost desemnata sa asigure inchirierea spatiilor comerciale.

“Originalitatea galeriei comerciale in suprafata de aproximativ 18.500 mp consta in aceea ca este ocupata in proportie de 60% de magazine cu suprafete mari, tip ancora. Acestora li se adauga peste 50 magazine pe suprafete mai mici, tip boutique. Branduri internationale si nationale cu notorietate precum Intersport, Takko, Deichmann, New Yorker, Drogerie Markt, Kenvelo, Librariile Alexandria, City Pharma vor fi prezente in Aurora Shopping Mall.“, declara Manuela Jivan, Head of Commercial COMETEX.

Cu un design arhitectural modern, cu prezenta unor ancore importante pe piata de retail, cu branduri internationale de renume sau noi pe piata din Romania, dezvoltatorul urmareste sa asigure vizitatorilor Aurora Shopping Mall experienta cumparaturilor sau petrecerea timpului liber la cele mai noi standarde.

Aurora Shopping Mall – CARTE DE VIZITA

25 milioane euro, investitie realizata atat prin investitie proprie cat si prin finantare de catre INVESTKREDIT Viena.

40.000 mp, din care 25.000 galerie comerciala, peste 450 de locuri de parcare, 60 de magazine de imbracaminte, incaltaminte, electrocasnice, librarie, etc..

Ancore: Carrefour, ALTEX, Intersport, Takko, Deichmann, Kenvelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *