AUTO

Audi și Nvidia aduc tehnologie în mașini

Noile modele Audi vor avea bord digital, un nou sistem de infotainment, ecrane inteligente, cu ajutorul procesoarelor Tegra. Nvidia a anunțat la CES 2014 disponibilitatea noilor module de procesare vizuală Nvidia Tegra (VCM) pentru mașini. Un nou sistem de infotainment, ecrane inteligente, prima tabletă auto destinată integrării în sistemul de infotainment și un bord digital cu ecran de rezoluție înaltă.

“Audi este un lider recunoscut în dezvoltarea sistemelor electronice auto,” declară Taner Ozcelik, vice-președinte și director general al departamentului Auto din cadrul Nvidia. “Exemple precum primul sistem de navigare bazat pe Google Earth și prima tabletă auto demonstrează direcția stabilită de Audi pentru introducerea celor mai noi tehnologii în mașini.”

Modulele Tegra VCM care stau la baza acestor sisteme sunt reprezentate de platforme foarte flexibile, care includ procesoarele mobile Nvidia Tegra cu arhitectura Nvidia 4-Plus-1™ pentru CPU, alături de un GPU specializat pentru aplicațiile vizuale.

Modulul Tegra VCM le va permite producătorilor auto să introducă cele mai noi procesoare în sistemele electronice ale mașinii. Această modularitate revoluționează dramatic decalajul tehnologic dintre cele mai noi dispozitive electronice și sistemele de infotainment.

Puristisch, sportlich und clean ?  Audi zeigt neues TT-Interieur auf der CES
Proiectat folosind MIB, platforma modulară de divertisment a celor de la Audi introdusă în 2012, noua platformă va fi disponibilă pe modelele de automobile de anul viitor.

Sistemul Audi Connect oferă un nivel nemaipomenit de integrare în autovehicule, cu navigare Google Earth și Google Street View, precum și informații referitoare la trafic în timp real și parcările disponibile – toate fiind accesibile prin vorbire sau recunoașterea scrisului de mână. Noul sistem cu Tegra 3 va oferi o performanță cel puțin dublă față de predecesorul său.

O nouă categorie: tableta auto
De asemenea, Audi a lansat o nouă categorie de dispozitive mobile, denumite Smart Display. Acest sistem multimedia, dotat cu procesor Tegra 4, este conceput pentru utilizarea de către pasagerii de pe bancheta din spate, fiind integrat perfect cu sistemele audio și video ale automobilului. Acesta a fost conceput pentru a rezista la o plajă largă de condiții de funcționare, de la -40 de grade la 80 de grade Celsius, precum și la șocurile și vibrațiile produse de diverse condiții de condus.

Prevăzută cu un ecran de 10.2 inci, tableta cu sistem de andocare rulează cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android, oferind acces permanent la Google Play și la magazinul de aplicații Android pentru sute de mii de e-book-uri și melodii, jocuri și filme

”Inginerii Audi și Nvidia lucrează împreună pentru a dezvolta sisteme software și hardware menite să asigure divertismentul pasagerilor,” a declarant Mathias Halliger, architect-șef pentru departamentul Infotainment Systems Audi. ”Cu ajutorul platformei flexibile VCM, avem posibilitatea de a aduce pe piață o nouă generație de sisteme de divertisment dotate cu Tegra, precum și computer mobil integrat, având același ritm rapid de dezvoltare precum industria electronicelor pentru consum larg.”

Bordul digital al viitorului
Audi a anunțat și un nou cluster digital care are la bază procesorul Tegra 3. Bordul digital – care va fi integrat în modelul 2015 Audi TT sport coupe – oferă informații utile pe un ecran HD de 12.3 inci.

“Bordul digital al viitorului se va axa pe trăirea unei experiențe utile fără a influența atenția șoferului,” declară Robert Kolar, lider al sistemelor cluster în cadrul Audi.
“Nvidia ne ajută în atingerea acestui scop.”

Inovația auto Nvidia
Performanța procesoarelor Nvidia Tegra pentru aplicațiile auto va fi demonstrată în cadrul standului Nvidia , numărul 30207, din cadrul conferinței CES 2014, între 7-10 ianuarie.
Astăzi, peste 4.5 milioane de mașini funcționează cu un procesor Nvidia, printre care cele mai noi modele de la Audi, Volkswagen, Skoda și SEAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *