Sanatate

Atentie la carnea de miel si la consumul de oua!

Ouale rosii, cozonacul, pasca si carnea de miel sunt, din pacate, alimente greu digerabile. Pentru ca neplacerile gastrice sa nu apara, este nevoie doar de un dram de cumpatare. Carnea de miel este mai bogata in grasimi si calorii decît alte tipuri de carne. De aceea, este bine sa fie consumata alaturi de alimente care favorizeaza digestia, cum sînt salatele de legume sau muraturile. Nu este indicat sa fie consumata la fiecare masa, iar la masa de seara este bine sa fie evitata cu strictete, pentru ca poate crea neplaceri, de la insomnii sau greata pîna la declansarea unor crize de colita sau gastrita. La fel, si ouale sunt alimente care ingreuneaza metabolismul. Avînd un continut caloric bogat, aceste alimente ridica nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale. De aceea, sunt recomandate ouale de gaina, care sînt mai sarace în calorii decat cele de rata sau de gasca. Totodata, nu trebuie exagerat cu sarea, maioneza sau smantana in mancaruri. Nu trebuie uitat nici de traditionalul cozonac sau binecunoscuta pasca. Acestea contin deja oua, iar asociate cu alte oua (de data aceasta rosii!) si carne de miel, “udate” cu vin rosu, pot provoca accidente vasculare constipatie si crize de ulcer. Â Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *