LifeStyle

Artisti reggae la Summerjam Fest 2010

Pe lista de artisti de vor concerta la SummerJam Fest 2010 si-au facut aparitia si mai multe nume de reggae. Este vorba de Planet Jam (USA), Zuza Boyz & Lennox Buppy Brown (RO/JA), G. Ras of Riddim Colony (HU) si El Negro (RO). Aceste nume se alatura lui Ziggi And The Renaissance Band, marea supriza pe partea reggae a festivalului.

Planet Jam este o trupa formata din muzicieni de mai multe nationalitati, a carei muzica imbina mai multe influente intr-un ansamblu original. Muzica roots reggae, presarata cu ruperi de ritm, solo-uri de chitara, descrisa ca “world jam reggae” a atras publicul din Tucson, Arizona (orasul in care membrii trupei s-au stabilit la ora actuala), precum si publicul din alte locuri ale Statelor Unite. Datorita nationalitatii romane a unora dintre membrii trupei, publicul romanesc este obisnuit cu stilul acestei formatii, ei sustinand mai multe concerte in Romania pe parcursul ultimilor ani. Astfel, dupa mai mult de trei ani de activitate in aceasta formula si dupa trei materiale discografice, Planet Jam si-a impus un stil muzical special.

Pe cei de la Zuza Boys ii stiti de la evenimente, avand mai mult de trei ani de activitate impreuna, timp in care au participat la numeroase party-uri. Show-urile lor s-au evidentiat prin promovarea unei game largi de subgenuri ale muzicii reggae, imbinate intr-un mod original. De aceea, ei au devenit inca de la scurt timp unul dintre cele mai apreciate soundsystem-uri din Romania.

Lennox Buppy Brown este un artist originar din Jamaica, care, inca de la o varsta frageda si-a manifestat pasiunea pentru muzica, abordand de-a lungul carierei sale, multe stiluri muzicale (incepand de la roots reggae si lover’s rock pana la jungle, house sau dancehall. Stilul sau a atras atentia publicului international, acesta avand numeroase concerte pe toate continentele lumii. Colaborarea cu cei de la Zuza Boys a venit in contextul stabilirii sale temporar in Romania, fapt care a facut posibila participarea sa la inregistrarea unui EP, care cel mai probabil va fi lansat in vara, la Jah Army Records.

G.Ras este unul dintre cei mai activi artisti ai scenei reggae din Ungaria. Atat in cariera solo, cat si ca solist vocal al formatiei Riddim Colony, G.Ras a cucerit publicul, ajungand intr-un timp scurt sa cante pe aceeasi scena cu nume precum Sizzla si Max Romeo. Dedicandu-se in totalitate muzicii, artistul din Ungaria a reusit sa lanseze 3 albume (doua alaturi de Riddim Colony si unul solo) si sa inregistreze un numar impresionant de single-uri si dubplate-uri. Unul dintre secretele succesului pentru G.Ras l-a constituit stilul abordat, care variaza de la rots reggae pana la dancehall, acoperind astfel o sfera foarte mare a muzicii reggae si fiind pe placul unui numar mare de ascultatori. Dupa mai bine de un an de la ultimul concert in Romania, G.Ras revine la Summerjam anuntand concert in care publicul romanesc poate auzi in premiera si melodii incluse pe urmatorul album solo al artistului.

El Negro este, la ora actuala cea mai apreciata formatie de muzica reggae din Romania. Chiar daca de-a lungul timpului atat stilul abordat cat si membrii formatiei s-au schimbat de mai multe ori, un pas important l-a constituit lansarea albumului “Antipanica” in anul 2008. Despre acest album, cei de la El Negro spun ca este “un concept pe care trupa il propune ca un manifest sonor, alternativa si semnal de alarma pentru o societate din ce in ce mai incrancenata, sablonata si dominata de artificial, panica, efect de turma si ura”. Promovand acest mesaj militant, concertele au inceput sa se inmulteasca si muzica lor sa fie apreciata de un numar din ce in ce mai mare de oameni din toate categoriile de varsta si mediile sociale. De aceea, recitalul lor de la Summerjam se anunta unul ce va face toata lumea sa danseze si sa se simta bine.

Pe langa acesti artisti, la Summerjam ii mai puteti vedea pe Promoe, A Skillz, Deekline, DJ Vadim, True Ingredients, JFB, Million Dan,Sabac Red, Soul Of Man, Parazitii, Suie Paparude si multi altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *